Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mourinho a csapatnak adta kapusa díját

A Manchester United csütörtök este 0-0-ra végzett a West Ham United otthonában. Ez az egy pont pedig azt jelenti, hogy négyre nőtt az előnye a második helyen a Tottenham előtt, így a londoni csapat ezt a hátrányt egy forduló alatt már nem tudja ledolgozni. A MU lemaradt az aranyról, de kapusát, David De Geát így is megtisztelő kitüntetés érte.

A United-kapusnak ez volt a 18. olyan meccse a szezonban, amelyen nem kapott gólt, így idén neki jár az Aranykesztyű-díj. A második a Manchester Cityből Ederson 16 nullás meccsel, míg a harmadik Thibault Courtois (Chelsea) és Hugo Lloris (Tottenham) lett 15-15-tel.

Tavaly Courtois, előtte Peter Cech lett az első. Pepe Reina, Joe Hart és Cech 3-3-szor végzett az élen. Legutóbb 2009-ben Edwin van der Sar kapta meg unitedesként a díjat, 21-szer nem kapott gólt.

A mérkőzés után Mourinho elmondta, boldog, mert a négybe kerülni is komoly dolog, és idén lehetetlennek tűnt az első hely - a ManCity nyert - , de ezt az ezüstérmet nem fogják megünnepelni, mert a Manchesternél nem szokás a második helyet ünnepelni. (Az MU 2013 óta először jutott fel a dobogóra.)

Mourinho De Geára is kitért, ám amellett, hogy dicsérte, igyekezett a csapatra is kiterjeszteni az Aranykesztyűt.

David csodálatos volt, de az Aranykesztyű a csapatról szól, nem arról, hogy valaki elemzi a kapusokat, és eldönti, hogy ez a kapus volt a legjobb. Arról szól, hogy ne kapjunk gólt, vagyis a csapatról. Nyilván örülünk David sikerének, de ez egy nagy csapatérdem.

Mindez igaz, normál esetben rendben is lenne, de ha van csapat, amit a kapusa mentett meg - nem csak idén, hanem az elmúlt öt szezonban - az a Manchester United:

De Gea az elmúlt öt évben idén negyedszer lett a klub legjobb játékosa

az egyesület belső szavazásán. (Ő kapta a Sir Matt Busby-díjat.)

A spanyol zsinórban harmadszor nyert, négy éve egy védekező középpályás, Ander Herrera előzte meg, azelőtt szintén a kapus kapta.