Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már ígérni sem tudnak az NB II-es Sopronnál, hogy mikor lesz fizetés

2018.05.12. 12:25 Módosítva: 2018-05-12 12:43:07

Miközben az NB I-ben falvak és kisvárosok fulladnak bele a pénzbe, addig Sopronban már a másodosztályú szereplés is meghaladja a lehetőségeket. A tavalyi szezonban még a Mészáros Lőrinchez közeli Swietelsky Vasúttechnika Kft. által névszponzorált Soproni VSE-nek a jelek szerint alaposan betett, hogy a cég idén a Haladásra öszpontosítja erőforrásait.

Az anyagi szűkösség a teljesítményen is alaposan meglátszott, a Sopron már matematikailag is búcsúzott az NB II-től, csak az a kérdés, megéri-e a kiesést vagy hamarabb csődbe megy. Ez a drámainak nevezhető helyzet bontakozik ki a Kisalföld pénteki cikkéből.

"Napjainkban már szinte megoldhatatlanok a pénzügyi nehézségek Sopronban, miközben a szakemberek és a labdarúgók türelme is fogytán: nem látják a kiutat. A második havi fizetési határidő is lejárt, de feléjük csak ígéret van, pénz továbbra sincs. A bajnokságot mindenképpen végig kellene játszani, a kft.-t legalább addig életben tartani, hogy az SVSE számára az NB III-as létjogosultság megmaradjon. Mindehhez rendezni kellene a tartozásokat” – idézte a lap írását a Nemzeti Sport.

A sportlap cikke szerint a helyzet az utóbbi napokban még sötétebbre fordult.

"Azóta a játékosok és a szakmai stáb tagjai, valamint a vezetőség között újabb megbeszélés zajlott le, ám a futballisták ezúttal már ígéretet sem kaptak arra, hogy mikor kapják meg járandóságukat."

A klubvezetés részéről Skála János, az SVSE elnöke az ilyenkor szokásos panelválaszt adta a sportlapnak: „A vezetőség az önkormányzattal karöltve dolgozik az anyagi problémák megoldásán”. A soproniak helyében ennyitől biztosan nem lennénk nyugodtabbak, és a helyi hírek szerint komolyan fel is merült, hogy a méltatlan körülmények miatt a csapat nem áll ki a Mosónmagyaróvár elleni szombat délutáni bajnokira.

Végül azonban úgy döntöttek, hogy játszanak, de ha a helyzet nem vesz megnyugtató fordulatot a következő napokban, akkor a jövő héten már egyáltalán nem biztos, hogy ugyanígy tesznek.