Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eljárást indított Buffon ellen az UEFA

GettyImages-944922616
2018.05.13. 08:23

Miután a Juventus emlékezetes körülmények között, egy utolsó percben megítélt büntetővel kiesett a Real Madrid ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, Gianluigi Buffon egy hasonlóan emlékezetes interjúban elmondta véleményét a játékvezetőről. A Juventus kapusa, akit a tizenegyes megadását követő tiltakozásáért a meccset vezető Michael Oliver kiállított, többek közt azt mondta, hogy aki egy ilyen büntetőt megad, annak szemetes van a szíve helyén, illetve hogy aki ennyire nem tudja kezelni a nyomást, az üljön inkább a lelátóra a családjával.

Az UEFA május 11-én közzétett híre alapján az európai szövetségnél nem értékelték Buffon túlzott őszinteségét, illetve a kiállítása előtti szituációt is vizsgálnák. A közelmény szerint az UEFA fegyelmi eljárás indított a kapusnak egyből felmutatott piros lap, illetve az általános magatartási szabályok megsértése miatt.

Az eset még április 11. történt, utána azt nyilatkozták az illetékesek, hogy vizsgálatot indítanak a további eljárás szükségességének megállapításáról. Tartott egy ideig, míg eldöntötték a dolgot, a tárgyalásra pedig további heteket kell várni, a fegyelmi bizottság május 31-re tűzte ki az időpontot.

Ami azért vicces, mert így egész jó eséllyel 10 nappal azt követően lesz a tárgyalás, hogy Buffon lejátszotta utolsó bajnoki mérkőzését a Juventusban és visszavonult. Bár a 40 éves kapuslegenda hivatalosan még nem nyilatkozott a jövőjéről, de messze ez a legvalószínűbb forgatókönyv, és ha mégis folytatná, akkor is szinte kizárt, hogy ezt Európában tegye.

Nyitókép: Buffon reklamál a Olivernél (VI Images / Getty Images Hungary)