Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ennél őrültebb klubnév még sosem volt

2018.05.14. 10:04

Az izraeli bajnokság idei második helyezettje, a Beitar Jerusalem csapata a Facebook oldalán jelezte, hogy Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke iránt érzett tiszteletből megváltoztatja a nevét és a Trump szó is bekerül az új elnevezésbe.

Trump tavaly december 6-án jelentette be, hogy az amerikai követséget Tel-Avivból Jeruzsálembe költözteti, ezzel elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosaként. Az elnök szavai szerint bejelentésével új fejezet kezdődik az izraeli-palesztin konfliktushoz való hozzáállásban.

A klub a hivatalos közösségi oldalán azt írja: „Jeruzsálem 70 éve várja a nemzetközi elismerést és Trump a bátor cselekedetével valóra váltotta ezt. A klub elnöke, Eli Talib tulajdonos és az ügyvezető igazgató, Eli Ohana úgy döntöttek, hogy az elnök nevét is berakják a klub hivatalos elnevezésébe, amely innentől kezdve Beitar Trump Jerusalem lesz.”

Arról nem szól a közlemény, hogy ez az elnevezés most már mindig így lesz, vagy csak átmeneti jellegű.

A Beitar ragaszkodik az izraeli hagyományokhoz és az első osztály csapatai közül az egyetlen, amelyben egyetlen arab játékos sincs. Amikor 2013-ban két csecsen muszlim írt alá óriási balhé tört ki, még a klub irodáját is felgyújtották. A játékosok és a szurkolók is verbálisan molesztálták a két futballistát, így végül gyorsan távoztak Jeruzsálemből.