Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A fehérorosz futball nagy napjai jönnek, Maradona aláírt

2018.05.16. 09:14

Diego Maradona edzői karrierje meg sem közelíti aktív labdarúgói sikerességét. Játékosként világbajnok volt (1986), négy év múlva ezüstérmes.

2010-ben hazája válogatottját vezette a világbajnokságon, kevés sikerrel. Már a keret kijelölésekor furcsa lépéseket hozott (a BL-győztes Cambiasso és Zanetti kimaradt), és amikor meccselni kellett, akkor is érvényesítette egészen kivételes látásmódját. Jobbhátvédbe bal oldali középpályást rakott, Gutierrezt.

Volt még két csapata az arab világban (Al-Wasl és Fujairah, utóbbi másodosztályú), most azonban nem edzőként kapott állást, hanem sportigazgató lesz belőle.

A Dinamo Breszt hivatalos honlapján jelentette be az örömhírt. Négy képet is posztoltak, a pillanat ünnepélyességén csak kicsit ront, hogy Maradona egy fekete pólót vett fel hozzá, igaz a szponzora biztosan hálás neki. A hivatalos bejelentésre majd az Emirátusokban kerítenek sort

3-3
Fotó: dynamo-brest.by

A Dinamóra ráfér a segítség, mert nyolcadik helyen áll hét forduló után, jelenleg is zajlik a bajnokság.

A magyar válogatott június hatodikán egyébként ebben a stadionban lép fel, Georges Leekens egyelőre még nem hirdetett keretet. Könnyen lehet, hogy Maradona megnézi a mieink meccsét is. 

A Budapesttől 773 kilométerre lévő Bresztről annyit még feltétlen érdemes tudni, hogy a városban nagyszerű sztéket lehet enni, Maradona valószínűleg gyakran megfordul majd a Jules Vernéről elnevezett étteremben.