Olivér
4 °C
8 °C

Sírva hagyta el a pályát Payet, átkot emlegetnek

2018.05.17. 10:06

Az Európa Liga szerdai döntőjének legnagyobb vesztese egész biztosan Dmitri Payet, a Marseille támadó középpályásának estéje annyira balszerencsésen alakult, hogy vannak, akik egyenesen a természet feletti erőket sejtik a háttérben.

Payet a Atlético Madrid ellen elvesztett mérkőzés 32. percében szenvedett izomsérülést, könnyek között hagyta el a pályát.

A 2016-os Európa-bajnokság sztárja nemcsak a szerda esti mérkőzést siratta, a sérüléssel minimálisra csökkentek az esélyei, hogy bekerüljön a válogatott világbajnoki keretébe. A babonás szurkolók szerint sorsát részben magának köszönhette, mert

a meccs előtt megérintette a kupát. Köztudott, hogy ez hatalmas tabu, tapizni csak a lefújás után szabad.

Példának Gattusót (AC Milan 2005 BL), Timoscsukot (Bayern 2012 BL) és Giulyt (AS Monaco 2004 BL) szokták emlegetni, mint akik nem bírtak parancsolni a kezüknek, és lám, vereség lett a vége. 

Ennél valamivel valószínűbb magyarázat Payet balszerencséjére, hogy

már a mérkőzés előtt sem volt teljesen rendben, de a döntőt nem akarta kihagyni. 

Az estéje viszont ennél katasztrofálisabban nem is sikerülhetett volna. A meccs elején adott egy fantasztikus passzt, amit Germain bántóan elrontott, majd egy nagyon buta góllal hátrányba került a csapata. Nem sokkal utána megsérült, amitől az addig jól játszó Marseille összeomlott, és sima zakó lett a vége. A sérülés időzítése is gyilkos, a francia kapitány ugyanis csütörtökön hirdeti ki világbajnoki 23-as keretét, addig még egy rendes diagnózisra sincs idő, a lábadozásra pedig a felkészülés előtt szinte semmi.

Ennek ellenére Deschamps Payet nevét valószínűleg felolvassa majd, de hogy utazik-e, attól függ, mennyit kell kihagynia. A végleges keretet csak június 4-ig kell leadni a FIFA-nak, így a kapitány még bőven gondolkozhat.

Az Atlético Madrid–Marseille Európa Liga-döntőt 3-0-ra a spanyol csapat nyerte.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?