Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Megtámadták Beséék buszát a szurkolók, elmaradt az osztályozó

2018.05.19. 10:54

Péntek este játszotta volna a Le Havre az Ajaccio elleni mérkőzését a francia élvonal osztályozójának második fordulójában. Csakhogy Bese Barnabásék buszát a mérkőzésre menet feltartóztatta és megdobálta a korzikai csapat szurkolóinak egy csoportja, a hazai ultrák tűzijátékrakétákkal, füstbombákkal, illetve kövekkel is célba vették és többször el is találták a a vendégcsapat járművét.

A busz szélvédője egy helyen betört, illetve a hidraulikus rendszere is megsérült, vélhetően az egyik alá dobott pirotechnikai eszköztől. A jármű nem tudta folytatni útját a stadionhoz, a francia szövetség pedig úgy döntött, hogy elhalasztják a mérkőzést.

„Nem tudjuk, ma visszarepülünk-e Le Havre-ba, vagy itt kell éjszakáznunk, és az is kérdéses, mikor lesz a meccs pótlása” –  nyilatkozta Bese a Csakfoci.hu-nak, a magyar válogatott védő szerint már az is furcsa volt, hogy nem a rendőrök vezették fel a buszukat, mint szokásos, hanem az ellenfél szurkolói biztosították az utat.

Az Ajaccio-Le Havre mérkőzés győztese az osztályozó harmadik fordulójában az élvonal 18. helyezettjével játszik az élvonalbeli tagságért.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!