Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megtámadták Beséék buszát a szurkolók, elmaradt az osztályozó

2018.05.19. 10:54

Péntek este játszotta volna a Le Havre az Ajaccio elleni mérkőzését a francia élvonal osztályozójának második fordulójában. Csakhogy Bese Barnabásék buszát a mérkőzésre menet feltartóztatta és megdobálta a korzikai csapat szurkolóinak egy csoportja, a hazai ultrák tűzijátékrakétákkal, füstbombákkal, illetve kövekkel is célba vették és többször el is találták a a vendégcsapat járművét.

A busz szélvédője egy helyen betört, illetve a hidraulikus rendszere is megsérült, vélhetően az egyik alá dobott pirotechnikai eszköztől. A jármű nem tudta folytatni útját a stadionhoz, a francia szövetség pedig úgy döntött, hogy elhalasztják a mérkőzést.

„Nem tudjuk, ma visszarepülünk-e Le Havre-ba, vagy itt kell éjszakáznunk, és az is kérdéses, mikor lesz a meccs pótlása” –  nyilatkozta Bese a Csakfoci.hu-nak, a magyar válogatott védő szerint már az is furcsa volt, hogy nem a rendőrök vezették fel a buszukat, mint szokásos, hanem az ellenfél szurkolói biztosították az utat.

Az Ajaccio-Le Havre mérkőzés győztese az osztályozó harmadik fordulójában az élvonal 18. helyezettjével játszik az élvonalbeli tagságért.