Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A világ leghűségesebb csapatkapitányával újra a Serie A-ban a csőd után a Parma

2018.05.19. 08:31

Három évvel a 2015-ös csőd után már vissza is jutott az újjáalakult Parma a Serie A-ba, ezzel a lehető leggyorsabban visszatértek az élvonalba, hiszen a csődeljárás után a negyedosztályba sorolták vissza őket.

Az SSD Parma Calcio néven futó csapat péntek este 2-0-ra nyert a Spezia ellen a másodosztály utolsó fordulójába, így eldőlt, hogy a bajnok Empoli mellett ők jutnak fel biztosan a Seria B-ből. A Parma sikeréhez kellett az is, hogy a Frosinone otthon 2-2-es döntetlent játsszon a Foggiával.

A Parma feljutósztorija egyben a csapatkapitány Alessandro Lucarelli nagy története is, a júliusban 41. születésnapját ünneplő Parma-kapitány ugyanis a csőd idején megígérte, hogy visszajuttatja az élvonalba csapatát, nem hagyja el őket, és meg is tartotta az ígéretét.

Tavaly, amikor úgy nézett ki, nem sikerül a feljutás a harmadosztályból a Serie B-be, Lucarelli majdnem visszavonult, de az osztálylépéssel együtt maradt még egy szezonra. Az nagy kérdés, hogy 41 évesen a Serie A-ra is marad-e, vagy átengedi helyét a fiatalabbaknak. Lucarelli 31 évesen került a Parmához, de így is rekordot döntött a klubnál, hiszen övé a legtöbb bajnoki meccs a Parma történetében.

A harmadik feljutó helyről hat csapat dönt majd a rájátszásról, köztük van Balogh Norbert csapata, a Palermo is, illetve a Frosinone, a Venezia, a Bari, a Cittadella és a Perugia.