Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Bírótámadásért kapott 11-est Bese Barnabás csapata a hosszabbításban

2018.05.21. 12:11

Hihetetlen mérkőzést játszott egymással az Ajaccio és a Bese Barnabással a kezdőben felálló Le Havre. A két francia másodosztályú csapat osztályozót játszott egymással, a tét a döntőbe-jutás volt, a hosszabbításban pedig elszabadult a pokol. 

A két csapat abszolút egyenlő erőt képviselt a pályán, gyakorlatilag minden valamire való statisztikai mutatóban ugyanazt hozták. Nem is sikerült a rendes játékidőben eldönteni a találkozót (1-1), a nagy tét ekkor még nem kezdte ki a játékosok idegeit. A hosszabbításban azonban valami elpattant mindenkiben (Besét a 92. percben cserélték le, vagyis ekkor már nem volt a pályán).

Az ámokfutást Mathieu Coutadeur, az Ajaccio középpályása kezdte, aki egy tökéletesen kivédekezett támadás után, a saját 16-osán belül fogta magát

megállt a bíró előtt, bevárta, majd nemes egyszerűséggel mellkassal nekiugrott.

Ilyen szintű idiotizmust ritkán látni a pályán, hisz ez minden körülmények között és minden esetben azonnali piros lapot jelent, plusz jó eséllyel még egy többmeccses eltiltást is. A bíró abszolút jogosan állította ki Coutadeurt, az viszont már nem megszokott, hogy mindezért büntetőt adott.

Amikor egy játékos a mezőnyben keménykedik a bíróval, akkor a sárga/piros lap után nem szokott szabadrúgás következni, bár általában a játékosok csak akkor rohannak a bíróhoz, ha már áll a meccs. Ezzel együtt jogosan járt el a bíró, a szabályok szerint hasonló esetben vagy büntető vagy közvetett szabadrúgás jár, így jogosan büntette meg az Ajacciót. 

Az ítélet után a 20 éves Jean-Philippe Mateta értékesítette a büntetőt, ezzel megszerezve a második találatát a meccsen. Ezután hatalmas arccal és rettentő provokatívan kezdett el ünnepelni, amivel kiváltott egy tömegverekedést. Az eset miatt őt, egy csapattársát és az ellenfél egyik játékosát is kiállította a bíró.

Itt azonban még nem értek véget a fordulatok, az Ajaccio ugyanis a hosszabbítás hosszabbításában, a 125. percben egyenlített. Ezzel övék lett a lélektani előny, a tizenegyespárbajt pedig magabiztosan, egyet sem hibázva (5-3) nyerték meg. Bese Barnabás csapata tehát nem tudott élni az ellenfél ostobasága és a bíró adta lehetőségekkel, így maradt a másodosztályban. Az Ajacció viszont bejutott a döntőbe, ahol a Toulouse ellen küzdhet meg a feljutásért.