Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bírótámadásért kapott 11-est Bese Barnabás csapata a hosszabbításban

2018.05.21. 12:11

Hihetetlen mérkőzést játszott egymással az Ajaccio és a Bese Barnabással a kezdőben felálló Le Havre. A két francia másodosztályú csapat osztályozót játszott egymással, a tét a döntőbe-jutás volt, a hosszabbításban pedig elszabadult a pokol. 

A két csapat abszolút egyenlő erőt képviselt a pályán, gyakorlatilag minden valamire való statisztikai mutatóban ugyanazt hozták. Nem is sikerült a rendes játékidőben eldönteni a találkozót (1-1), a nagy tét ekkor még nem kezdte ki a játékosok idegeit. A hosszabbításban azonban valami elpattant mindenkiben (Besét a 92. percben cserélték le, vagyis ekkor már nem volt a pályán).

Az ámokfutást Mathieu Coutadeur, az Ajaccio középpályása kezdte, aki egy tökéletesen kivédekezett támadás után, a saját 16-osán belül fogta magát

megállt a bíró előtt, bevárta, majd nemes egyszerűséggel mellkassal nekiugrott.

Ilyen szintű idiotizmust ritkán látni a pályán, hisz ez minden körülmények között és minden esetben azonnali piros lapot jelent, plusz jó eséllyel még egy többmeccses eltiltást is. A bíró abszolút jogosan állította ki Coutadeurt, az viszont már nem megszokott, hogy mindezért büntetőt adott.

Amikor egy játékos a mezőnyben keménykedik a bíróval, akkor a sárga/piros lap után nem szokott szabadrúgás következni, bár általában a játékosok csak akkor rohannak a bíróhoz, ha már áll a meccs. Ezzel együtt jogosan járt el a bíró, a szabályok szerint hasonló esetben vagy büntető vagy közvetett szabadrúgás jár, így jogosan büntette meg az Ajacciót. 

Az ítélet után a 20 éves Jean-Philippe Mateta értékesítette a büntetőt, ezzel megszerezve a második találatát a meccsen. Ezután hatalmas arccal és rettentő provokatívan kezdett el ünnepelni, amivel kiváltott egy tömegverekedést. Az eset miatt őt, egy csapattársát és az ellenfél egyik játékosát is kiállította a bíró.

Itt azonban még nem értek véget a fordulatok, az Ajaccio ugyanis a hosszabbítás hosszabbításában, a 125. percben egyenlített. Ezzel övék lett a lélektani előny, a tizenegyespárbajt pedig magabiztosan, egyet sem hibázva (5-3) nyerték meg. Bese Barnabás csapata tehát nem tudott élni az ellenfél ostobasága és a bíró adta lehetőségekkel, így maradt a másodosztályban. Az Ajacció viszont bejutott a döntőbe, ahol a Toulouse ellen küzdhet meg a feljutásért.