Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ancelotti a Napolival tér vissza a padra

2018.05.23. 15:05

Hiába szorította meg a Juventust a Napoli úgy, mint az elmúlt hét évben senki az olasz bajnokságban, hiába szerzett annyi pontot a csapat, mint soha egyetlen második sem a Serie A történetében, De Laurentiis elnök leváltja a csapat edzőjét, Maurizio Sarrit.

A Gazzetta.it biztosra veszi, hogy Carlo Ancelotti lesz az utód, aki a kissé félrecsúszott bayernes kaland után közel egy év kihagyással augusztustól visszatér a futballba a Napoli trénereként.

Az újság úgy tudja, szerda reggel tisztázták le a részleteket, a sztáredző 2+1 évre ír alá 6,5 millió eurós éves gázsiért, és szerződtetését június 1-jén bejelentik.

Itt jön be De Laurentiis mesterve: hivatalosan nem rúgja ki Sarrit, hanem megvárja, hogy a Chelsea kivásárolja a futó szerződéséből 8 millió euróért, amiből 1 évre kifizetné Ancelottit.

Meglátjuk, most hogy a Gazzetta nyilvánosságra hozta az elképzelést - már ha tényleg ez van a háttérben - , a Chelsea hogy viszonyul a dologhoz. Sarrit egyébként vinné az orosz Zenit is, aminek szintén nem lenne gond a 8 millió eurós kivásárlás. Onnan is egy olasz, Roberto Mancini jött el, ő az olasz válogatott szövetségi kapitánya lett.

Sarrit az angol újságok már biztosra veszik a Chelsea-nél egy negyedik olasz, Antonio Conte helyére.

Ancelottinál már az erősítések is felmerültek, a bayernes Arturo Vidal és a milanos szélső, a spanyol Suso lehet a kiszemelt. Utóbbi épp a napokban nyilatkozta, hogy a kölcsönből legszívesebben visszatérne anyaklubjához, a Liverpoolhoz.