Lajos, Patrícia
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Ancelotti a Napolival tér vissza a padra

2018.05.23. 15:05

Hiába szorította meg a Juventust a Napoli úgy, mint az elmúlt hét évben senki az olasz bajnokságban, hiába szerzett annyi pontot a csapat, mint soha egyetlen második sem a Serie A történetében, De Laurentiis elnök leváltja a csapat edzőjét, Maurizio Sarrit.

A Gazzetta.it biztosra veszi, hogy Carlo Ancelotti lesz az utód, aki a kissé félrecsúszott bayernes kaland után közel egy év kihagyással augusztustól visszatér a futballba a Napoli trénereként.

Az újság úgy tudja, szerda reggel tisztázták le a részleteket, a sztáredző 2+1 évre ír alá 6,5 millió eurós éves gázsiért, és szerződtetését június 1-jén bejelentik.

Itt jön be De Laurentiis mesterve: hivatalosan nem rúgja ki Sarrit, hanem megvárja, hogy a Chelsea kivásárolja a futó szerződéséből 8 millió euróért, amiből 1 évre kifizetné Ancelottit.

Meglátjuk, most hogy a Gazzetta nyilvánosságra hozta az elképzelést - már ha tényleg ez van a háttérben - , a Chelsea hogy viszonyul a dologhoz. Sarrit egyébként vinné az orosz Zenit is, aminek szintén nem lenne gond a 8 millió eurós kivásárlás. Onnan is egy olasz, Roberto Mancini jött el, ő az olasz válogatott szövetségi kapitánya lett.

Sarrit az angol újságok már biztosra veszik a Chelsea-nél egy negyedik olasz, Antonio Conte helyére.

Ancelottinál már az erősítések is felmerültek, a bayernes Arturo Vidal és a milanos szélső, a spanyol Suso lehet a kiszemelt. Utóbbi épp a napokban nyilatkozta, hogy a kölcsönből legszívesebben visszatérne anyaklubjához, a Liverpoolhoz.