Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

42 gólt lőttek, és zokognak a Fradi kézisei

D  CB20180523007
2018.05.23. 19:34 Módosítva: 2018-05-23 19:48:36
Izgalmasabb végjáték még sohasem volt a női kézilabdában. Ha a Fradi utolsó támadása gól lesz, övék a bajnoki arany, így viszont a Győr ünnepelhetett. A Fradi gólkülönbsége +291, a Győré eggyel jobb.

A női kézilabda-bajnokságban pontegyenlőségnél az egymás elleni eredmények számítanak. Mivel a Ferencváros és a Győr is két-két góllal nyerte egymás elleni meccsüket, így a gólkülönbségnek kellett eldöntenie a bajnoki címet.

A szerdai utolsó forduló előtt a Ferencváros hat góllal jobb volt ebben a mutatóban, mint a címvédő és a BL-győztes Győr. A feladat tehát Ambros Martín utolsó magyarországi meccsén adott volt: a győrieknek legalább hét góllal jobban kellett megverni a Békéscsabát, mint a Fradinak a Vácot.

A kiesés ellen sikerrel harcoló, végül 12. helyen végző Békéscsaba lényegesen gyengébb a hatodik Vácnál, ahol világbajnok kapus (Barbara Arenhart, Brazília) van, ez csak fokozta az izgalmakat. Vácon ugyanakkor Kirsner Erika a szakosztály vezetője, aki a Fradiban érte el legnagyobb sikereit. Az M4-en el is ismerte az egykori szélső, már eddig is sok gyanúsítást kaptak, amire nem szolgáltak rá, és mindent bele fognak adni. 

A két meccs ugyanabban az időben kezdődött, és a 17. perc környékén úgy alakult, hogy teljes egyenlőség volt, mert a Győr kilenccel vezetett (14-5), a Fradi ellenben csak hárommal (10-7) volt jobb ellenfelénél.

A félidőben 20-8-as előnyt harcolt ki úgy is a Győr, hogy sok technikai hibát vétettek. Olykor érthetetlenül kapkodtak, még a holland Groot is, akire ez nem jellemző. A brazil Amorimot ezúttal is nélkülözte a csapat.

A Fradi-pályán 19-12 volt 30 perc után, ami meg is felelt a játék képének, bár a Fradi is elkövetett néhány ki nem kényszerített hibát.

Második félidő:

Hét perc után ismét egyenlő volt a két csapat gólkülönbség, a 40. percben Görbicz és van der Heijden is egyaránt hetest értékesített.

A 42. percben Görbicz 28-10-re módosította az ETO fórját, a fővárosiak ekkor 27-16-ra vezettek, vagyis először állt jobban, először mondhatta magát bajnoknak a Győr.

A 48. percben 32-10 és 30-18 volt a két helyszínen az eredmény, tehát már négy gól volt a Győr javára az összesített előny.

A Vác kettős emberhátrányban is gólt szerzett, ami ebben a kiélezett helyzetben dupla büntetés. Szamoránsky Piroska, a volt Fradi-játékos is lőtt fontos váci gólokat.

34-12 és 35-20 volt az állás, amikor a békéscsabai Walfisch teljesen feleslegesen két percre kiállítatta magát. Háfra három góljával ismét a Fradi állt jobban, a játékos felugrásból és talpról is tarthatatlan volt.

Három perccel a vége előtt 36-13 és 38-21 volt, Grimsbö védése után Broch következett, ezzel a Győr oldalára billent a mérleg.

Végül a két holland: Groot és Broch vette vállára a győrieket. 39-14-re nyertek, a Fradi meccse viszont még nem ért véget, volt két perc hátra.

40-23-ról két váci hiba után két Fradi-gól jött, ekkor a Elek Gábor csapata érezhette magát bajnoknak. A váci Kovács ejtése hetesből pontos volt, az edző időt kért 25 másodperccel a vége előtt.

Nem volt kicsi a tét: ha az utolsó támadásból gólt lőnek, övék a bajnoki arany.

Háfra azonban kicsit elsiette az utolsó lövést 10 másodperccel a vége előtt.

D  CB20180523013
Fotó: Czagány Balázs / MTI

A 42-24-es győzelem kevés volt, eggyel több gól kellett volna. Ha bent van a 43. találat, akkor a Fradi ünnepel - így viszont a könnyek maradtak. 26 forduló után ennyi, egyetlen gól döntött a magyar bajnoki címről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?