Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy rendőrautót is megrongáltak a pécsi futballhuligánok

2018.05.28. 15:34

Az NB III.-as PMFC–Dabas-meccs balhéba fulladt, mert a pécsi szurkolók egy meg nem adott gól miatt betörtek a pályára, majd egy rendőrautót is megrongáltak. A Baranyai Megyei Rendőr-főkapitányság csoportos garázdaság miatt nyomoz.

A meccsen az utolsó percekben durvult el, a győzelmi kényszerben lévő PMFC 0-0-nál betalált a Dabas kapujába, de les miatt nem adott gólt a játékvezető. A 0-0-ba nem tudtak beletörődni a hazai szurkolók, előbb petárdákat dobáltak be a pályára, majd egy kapun áttörve be is mentek a játéktérre.

A biztonságiak a játékosokat és a bírókat a klubházba menekítettek, így őket nem támadták meg. A kivonuló szurkolók a stadion egyik falát és egy rendőrautót így is elintéztek.

A rendőrök már be is azonosították elkövetőket, egy 48 és 31 éves férfit be is vittek a pécsi kapitányságra, de még rajtuk kívül is keresnek tetteseket. Az üggyel külön nyomozócsoport foglalkozik, írta a Police.hu.

A Dabas edzője, Erős Károly úgy nyilatkozott, hogy halálfélelme volt, amikor pécsi huligánok támadták támadták. Az edzőt leköpték és egy kerítésnek lökték. A szurkolók később a dabasi öltözőbe is bejutottak.

A Pécsnek fontos lett volna a győzelem, mert azzal vezethetett volna az NB III. közép csoportjában az utolsó forduló előtt, így viszont a Tiszakécske került egypontos előnyben. Valószínűleg a sorrend már nem is változik.