Erzsébet
1 °C
4 °C

Lehet, hogy nem hazudott az akadémiai sorrend

2018.05.29. 10:19

A Debreceni VSC edzője, Herczeg András a hétvégi bajnoki után azt emelte ki, hogy nyolc helyi kötődésű, saját nevelésű játékos volt a kezdőben. 1-1-re végeztek a Puskás Akadémiával, amelyikben Spandler volt az egyetlen, akit Felcsúton palléroztak.

Amikor a belga Double Pass átvilágította a hazai utánpótlást 2014-ben, az jött ki, hogy ők a legjobbak. A felcsúti intézmény 50 százalékot kapott az auditon és a 9. helyre futott be holtversenyben.

Akkor Herczeg nem az élvonalbeli csapat kispadján volt, hanem ő felelt a nevelés koncepciójáért, neki kellett kialakítania.

Úgy tűnik, a DB sorrendjében volt valami, ha csak azt nézzük, hogy 8-1 volt az akadémisták aránya. Még ha Sallai vagy Kleinheisler külföldre is került, és Cipruson valamint Kazahsztánban lett bajnok.

A belga cég nem ment el, megmaradt a kapcsolata az MLSZ-szel, és újra lesz egy vizsgálat, ahol megnézik, mit fogadtak meg a tanácsokból, mennyit fejlődött egy-egy bázis. (Kíváncsian várjuk a frissített sorrendet.)

Ha a Loki az utolsó fordulóban legyőzi az Újpestet, akkor elindulhat az Európa Ligában, és a korábbi eredményei miatt kiemelt lenne az első körben, míg a Ferencváros és az Újpest már rögtön az első kanyarban nagyágyúkat kaphat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?