Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

4 milliós büntetés és szektorbezárás a Fradinak

2018.05.31. 16:58

Négymillió forintra és szektorbezárásra büntette a Ferencvárost a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága csütörtökön a múlt heti DVTK elleni meccsen tapasztalt események miatt.

A mérkőzésen a Ferencváros megsértette a mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírásokat, szurkolói szidalmazták az ellenfelet, illetve nagyobb mennyiségű pirotechnikai eszközt használtak. Utóbbi miatt egy gyerek súlyos sérüléseket szenvedett a lelátón, amikor egy pirotechnikai eszköz a kezében robbant fel, illetve a szurkolók által használt eszközök füsthatásai miatt percekre félbe kellett szakítani a mérkőzést.

Az MLSZ döntésének értelmében a 4 milliós bírság mellett a Groupama Aréna B1, B2, B3 és C1 szektorait zárják be az FTC következő hazai meccsére, amire már csak a 2018-19-es szezonban kerül majd csak sor.

 Az FTC-Vasas mérkőzéssel kapcsolatban a zöld-fehér klubbal szemben korábban kiszabott egymillió forintos pénzbüntetést tárgyalás megtartása után 800 ezer forintra mérsékelték.

A Budapest Honvédot és a Vasas FC-t 300 ezer, a Diósgyőri VTK-t 450 ezer, a Videoton FC-t 800 ezer forintra büntették.

 Az NB III.-as Pécs-Dabas mérkőzéssel kapcsolatban a PMFC-t 1,5 millió forint befizetésére kötelezték, mert a klub megsértette a mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírásokat, nem megfelelő módon biztosította a rendet, szurkolói pedig nagyobb mennyiségű pirotechnikai eszközt használtak és súlyos rendzavarást követtek el, írja az MTI. A pénzbüntetés mellett elrendelték, hogy a következő hazai bajnoki meccsüket zárt kapuk mögött kell megrendezniük a pécsieknek.

Az MLSZ fegyelmi bizottságának előző tárgyalásán az Újpest is négymilliós büntetést kapott.