Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Feleslegesen sajnáltatod magad a könnyeiddel

2018.05.31. 19:09

Nehezen lépnek túl Németországban a Liverpool 3-1-es vereségével véget érő Bajnokok Ligája-döntőn. A 24 éves Loris Karius két súlyos hibájával maradtak alul az angolok, előbb Benzema lábára dobta a labdát 0-0-nál, majd 1-2-nél beejtette Bale távoli lövését.

Oliver Kahn már közvetlenül a meccs után azt nyilatkozta, nem emlékszik arra, hogy egy kapusnak ilyen brutális estéje legyen ilyen fontos mérkőzésen. „Az egész karrierjét elpusztíthatja, amit Kijevben nyújtott.”

Kahn önkritikus volt, a 2002-es vb-döntő elveszítését is felemlegette, amikor ő ejtette ki a brazil Rivaldo nem túl jól helyezett labdáját, így Ronaldo pár lépésről a kapuba passzolhatott. 

A volt kapusnál sokkal keményebben fogalmazott a klubbal 2005-ben BL-győztes Dieter Hamann. A Bild cikkének címe egyáltalán nem túlzás: leszámolt Kariusszal.

Hamann nem zárta a szívébe Jürgen Kloppot sem, mert érkezésekor úgy értékelt, a vesztes mentalitás költözött az Anfield Roadra. A Dortmundból érkező edző hétből egyetlen finálét nyert meg eddig, a Bayern elleni Német Kupát. Egyébként az Európa Ligában (Sevilla ellen) és a Ligakupában (City ellen) is alulmaradt.

Most még keményebb hangnemet ütött meg.

„A Liverpool-drukkerek mindent meg tudnak bocsátani, egy kivétellel. Azon nem lépnek túl, ha a teljesítmény nincs összhangban az egóval.

Te még nem értél el semmit, de már LK1 rendszámú autóval jársz a város utcáin.

Ronaldo ezt megteheti, mert neki már van öt BL-trófeája, egy Karius ezt nem engedheti meg magának. Szükségtelen volt, hogy sajnáltasd magad a szurkolók előtt a könnyeiddel, hogy a fájdalmadat kiterjeszd rájuk.”

A 2002-es vb-második német válogatottban is helyet kapó Hamann úgy gondolja, élete nagy esélyét kapta Karius egy akkora klubtól, mint a Liverpool, hogy Klopp közbenjárásával kinézte őt a Mainznál.

"Játszod az eszed, a nagymenőt, ehelyett több szerénységre és alázatra lenne szükséged"

- vitte be az utolsó ütést Hamann.

A teljes képhez annyi még feltétlenül hozzátartozik, hogy Hamann korábbi játékszenvedélyéről és alkoholizmusáról is nyíltan beszélt. Egyszer például 288 ezer fontot veszített egyetlen fogadással.

Kariusról sokat elárulnak a fotói, tetoválásai, amiket itt nézhet meg.