Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Videoton most megtartja az aranyat nyerő edzőjét

2018.05.31. 08:57

A hétvégén története harmadik bajnoki címét szerző Videoton, úgy látszik, most először megtartja azt az edzőt, akivel a csúcsig jutott. A szerb Marko Nikolic és a klub ugyanis jól halad a tárgyalásokkal - ezt az információt kaptuk. 

Mezey Györgynek 2011-ben mennie kellett, utóda a portugál Paulo Sousa lett. Az egy jó váltás, bár a BL-ben a Sturm Graz túl erősnek bizonyult, egy év múlva viszont a fehérváriak az EL csoportköréig jutottak, és még onnan is volt esélyük a továbblépésre.

A spanyol Joan Carrillo bajnoki aranya után Burcsa Győző klubigazgató úgy gondolta, hogy vele nem lehet semmit elérni a BL-ben, ezért Bernand Casoniban látta a megoldást. Ez a váltás nagyon rosszul sikerült, a francia edzőt gyorsan menesztették.

Casoni most Algériában dolgozik. Előtte beugrott a Lorient-hoz, az utolsó fordulóban azonban nem tudta legyőzni a Bordeaux-t, ezért búcsúzott a francia élvonaltól.

Carrillo a hatodik helyre hozta be jelenlegi csapatát, a Wisla Krakkót. Előtte a Hajduk Splitnél dolgozott.

Na, de vissza a Vidihez.

Nikolic elismerte, hogy a Partizan megkörnyékezte szezon közben, de maradni szeretne. Tavaly Szerbiában is bajnok volt a szakember, utána jött át Magyarországra, ezért nyilván kipróbálná, meddig jut a BL-ben. A fehérváriak kiemeltek lesznek, vagyis az első körben a szlovák és a szlovén bajnokot (Trnava és Ljubljana) leszámítva viszonylag könnyű riválisokkal kell számolnia.

Garancsi István tulajdonos épp a minap mondta, ha nem álmodnának a BL-ről nem foglalkozna a csapattal.