Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A holland futballban a fűre esküsznek

GettyImages-618281046
2018.06.01. 18:19

A holland bajnokság klubvezetőinek zürichi értekezletén megállapodtak, hogy a 2020-21-es szezontól kezdve kizárólag igazi, élőfüves pályán játszhatnak bajnoki mérkőzést az első osztályban, számolt be a hírről a Telegraaf.

A megegyezésre hétfőn még két illetékes testületnek rá kell bólintania, de ez már csak formalitás.

A holland futball, illetve a valódi fű rajongóinak sajnos ennél több jó hírrel nem tudunk szolgálni a találkozóról. A gyűlésen ugyanis – amit a holland futball hanyatlásának megállítása miatt hívtak össze – ezt leszámítva semmiben sem sikerült megállapodniuk a feleknek: sem a bajnokság létszámának változtatásáról, sem a tartalékcsapatok másodosztályban való szerepeltetéséről, sem a televíziós bevételek elosztásáról. 

De a fűkérdést legalább megoldották. És ez nem kis dolog, mert a műfüves és füves futball elég távol áll egymástól, még ha a FIFA és az UEFA is enged már műfüves vb-, illetve Eb-selejtezőket.