Alfonz
5 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

32 éve lázban égett az ország, aztán megsemmisült Mezey csapata

2018.06.02. 15:53

1986. június 2-án, 32 évvel ezelőtt szenvedett 6-0-s vereséget a magyar válogatott a szovjetektől a mexikói labdarúgó világbajnokságon.

A magyar csapat esélyesként, európai ranglistavezetőként érkezett a világbajnokságra, de a remények már az első meccsen elszálltak, a válogatott végül kilenc kapott góllal kiesett a csoportkörben. Akkor jutottak tovább először a csoport harmadik helyezettjei, de a ritka rossz gólkülönbség miatt erre sem volt esély. 

A vereség okait, előzményeit ebben a cikkünkben veséztük ki részletesebben>>>

Ha valami oknál fogva szeretné újra átélni a magyar futballválogatott történelmi megsemmisülését, íme a teljes mérkőzés. Igaz már az első percekben látszott, mekkora a baj.

Szintén június 2-án van az évfordulója az 1978-as argentínai vébén elszenvedett 2-1-es vereségnek a házigazda csapat ellen.

Csapó góljával még vezettünk, a későbbi győztes azonban megfordította a meccset, Törőcsiket valamint Nyilasit a hajrában kiállították.

A meccs előtt halt meg Bozsik József, az első 100-szoros válogatott labdarúgó.

A magyar válogatott a legnehezebb csoportba került, Franciaország és Olaszország ellen játszott még. Erről bővebben itt>>>