Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

32 éve lázban égett az ország, aztán megsemmisült Mezey csapata

2018.06.02. 15:53

1986. június 2-án, 32 évvel ezelőtt szenvedett 6-0-s vereséget a magyar válogatott a szovjetektől a mexikói labdarúgó világbajnokságon.

A magyar csapat esélyesként, európai ranglistavezetőként érkezett a világbajnokságra, de a remények már az első meccsen elszálltak, a válogatott végül kilenc kapott góllal kiesett a csoportkörben. Akkor jutottak tovább először a csoport harmadik helyezettjei, de a ritka rossz gólkülönbség miatt erre sem volt esély. 

A vereség okait, előzményeit ebben a cikkünkben veséztük ki részletesebben>>>

Ha valami oknál fogva szeretné újra átélni a magyar futballválogatott történelmi megsemmisülését, íme a teljes mérkőzés. Igaz már az első percekben látszott, mekkora a baj.

Szintén június 2-án van az évfordulója az 1978-as argentínai vébén elszenvedett 2-1-es vereségnek a házigazda csapat ellen.

Csapó góljával még vezettünk, a későbbi győztes azonban megfordította a meccset, Törőcsiket valamint Nyilasit a hajrában kiállították.

A meccs előtt halt meg Bozsik József, az első 100-szoros válogatott labdarúgó.

A magyar válogatott a legnehezebb csoportba került, Franciaország és Olaszország ellen játszott még. Erről bővebben itt>>>