Vendel
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Kirabolták Chilében a Manchester City előző edzőjét

2018.06.04. 15:49

Szombat este kirabolták Chilében a Manchester City korábbi edzőjét, Manuel Pellegrinit, mikor feleségével és két barátjával épp egy santiagói étterembe tartott – írja a BBC.

A 64 éves szakembert, aki 2014-ben megnyerte a bajnokságot a Cityvel, egy helyi banda rabolta ki, de az incidens során sem ő, sem a vele lévők nem sérültek meg, a rendőröknek köszönhetően pedig Pellegrini feleségének ellopott tárcája is hamar megkerült.

Pellegrini május óta a West Ham csapatát irányítja, így érthető, hogy David Sullivan, a csapat társelnöke azonnal felvette vele a kapcsolatot a történtek után, és biztosította támogatásáról. Pellegrini egyébként Twitteren köszönetet mondott a chilei rendőröknek az esetre adott gyors és bátor reakcióért.

Nem ez volt amúgy az egyetlen ilyen eset a napokban, hétfőn a a nigériaiak korábbi futballsztárját, Nwankwo Kanut lopták meg, miközben az oroszországi világbajnokságra tartott.

A korábbi klasszis Londonból repült Moszkva érintésével Kalinyingrádba, ahol a nigériai válogatott első meccsét vívja majd a horvátok ellen, mikor azonban odaért, azzal szembesült, hogy poggyászából hiányzik 11 ezer dollár, azaz majdnem 3 millió forint.

Kanut vélhetően két csomagrakodó munkás lopta meg a seremetyevói légikikötőben, őket a moszkvai rendőrök őrizetbe vették.