Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Karius tényleg agyrázkódást szenvedett a BL-döntőben

2018.06.04. 21:24 Módosítva: 2018-06-04 22:01:34

A Liverpool szurkolói eddig is pedzegették már, hogy Loris Karius BL-döntőben nyújtott botrányos teljesítménye egy Sergio Ramos könyökösnek volt köszönhető, hétfőn azonban hivatalos is lett a dolog, az orvosi vizsgálatok alapján ugyanis a kapus agyrázkódást szenvedett, ami befolyásolhatta a látását a meccs hátralevő részében – írja a BBC .

A német kapust Bostonban vizsgálták meg, az orvosok szerint pedig az agyrázkódás hatásait valószínűleg azonnal érezhette Karius és elképzelhető, hogy ez kihatott a játékára is. Dr. Ross Zafonte, a játékost vizsgáló orvos elmondta, a meccs felvételeit, a vizsgálatokat és objektív méréseket alkalmazva jutott erre a konklúzióra, álláspontja szerint pedig a játékos

részlegesen elveszthette a térlátását az agyrázkódást követően.

Az ominózus eset egyébként a 48. percben történt, 0-0–s állásnál egy Real Madrid támadás közben, amikor a kapu fele mozgó Sergio Ramos látszólag összeütközött Virgil van Dijk-kal a tizenhatoson belül, és úgy esett el, hogy közben lekönyökölte a Liverpool kapusát is.

Ramos a tizenegyest, Karius meg a szabálytalanságot reklamálta, de végül nem lett semmilyen ítélet a dologból, a jelek szerint ugyanakkor mégis hatással volt az eset a meccs végkimenetelére, ez után pár perccel dobta ugyanis Benzemához a labdát Karius és nincs kizárva, hogy Bale bevédett lövésére is ez a magyarázat.

A döntőben 3-1–re győzött a Real Madrid, főleg Loris hatalmas potyáinak, illetve Szalah sérülésének köszönhetően. Az egyiptomi sztár lenullázásában is Ramosé volt a főszerep.