Natália
1 °C
7 °C

Leekens: De most mit csináljunk? Féljünk?

2018.06.04. 17:26

Szerdán a fehéroroszokkal, szombaton pedig az ausztrálokkal játszik felkészülési meccset a magyar labdarúgó-válogatott, ennek apropóján tartott  sajtótájékoztatót Georges Leekens szövetségi kapitány hétfőn Telkiben – írja a Nemzeti Sport.

Leekens a sajtótájékoztató elején először arra tért ki, hogy nem tervezték, hogy a két meccset ilyen közel játsszák egymáshoz – ráadásul a fehéroroszokkal Bresztben mérkőzik majd meg a csapat –, de figyelembe kellett venni, hogy a nemzetközi kupában érdekelt klubcsapatok már júniusban megkezdik a felkészülést.

Elmondta azt is, hogy az Amerikában játszó játékosokra ezúttal nem számít, mert a mérkőzéseket nem hivatalos FIFA-napokon játsszák, ezzel kapcsolatban azonban kiemelte, így meg tudja nézni, hogy akik ott vannak, milyen fizikai és lelki állapotban vannak, mennyire fáradtak a bajnokság miatt. Azt is hozzátette, hogy több U21-es válogatott is csatlakozott a kerethez, az ő teljesítményükre is kíváncsi, 

azt azonban nem garantálja, hogy játéklehetőséghez is jutnak.

Arról, hogy van-e eredménykényszer a csapaton, annyit mondott: ha nyomás és kényszer van a játékosokon, akkor nem bíznak magukban eléggé, úgyhogy annak ellenére sem kéne lennie rajtuk, hogy a kazahok elleni első meccs nem sikerült túl jól. Hozzátette, bízik abban, hogy javulni fog a csapat játéka, és tudják, hogy az ausztrálok kiütötték a cseheket, de csak emiatt nem kezdhetnek el félni.

Nyilván a játékosok is kritikusak önmagukkal szemben, de a szurkolók és a sajtó is néha túl nagy nyomást helyez rájuk, holott majd a tétmeccsek lesznek fontosak

– fogalmazott a belga szakember, aki arról is beszélt, hogy örül a visszatérőknek, de bérelt helye senkinek nem lesz a csapatban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?