Árpád
-2 °C
4 °C

Kirúgták a Fradi utánpótlásának szakmai igazgatóját

2018.06.05. 18:42 Módosítva: 2018-06-05 23:57:11

A Ferencváros honlapján megjelent rövid közlemény szerint a klub vezetősége felmondott a Fradi utánpótlását vezető Theo Schneidernek.

A Ferencvárosi Torna Club labdarúgó utánpótlás szakmai igazgatója, Theo Schneider 2015 januárjában csatlakozott a Fradihoz. A mai nappal az FTC Labdarúgó Zrt. felmentette a német szakembert a beosztása alól. Köszönjük Theo Schneidernek az eddig végzett munkáját!

A korábban a Borussia Dortmundnál dolgozó német szakember három és fél évig irányította a Ferencváros utánpótlását. Egyik legnevezetesebb tette, hogy ő "fedezte fel" Nagy Ádámot, azaz beszélte rá Thomas Dollt, hogy ne engedjék el az akkor a második csapatnál játszó, lejáró szerződésű, és úgy általában nem sokra tartott középpályást, hanem adjanak neki egy esélyt a első keretnél. Nagy válogatott játékossá nőtte ki magát, jelenleg az olasz első osztályú Bologna labdarúgója.

Schneider emellett arról is nevezetes, hogy alig másfél évvel a kinevezése után lecserélte az összes utánpótlásedzőt a Fradi korosztályos csapatainál.

Menesztése ugyanakkor nem számít akkora meglepetésnek, legfeljebb az időzítése miatt. A klub utánpótlás-csapatai általánosságban véve elég gyengén szerepeltek az idei bajnokságban. Különösen az U17-es korosztály szezonja sikerült csúfosra, ők az utolsó előtti, osztályozós helyen zártak, de az U16 sem szerepelt sokkal jobban, ők 8 csapat közül lettek hatodikok.

14046016 10208366528754514 2105479038555458093 n
Fotó: Theo Schneider

A legnagyobb baj a Fradi számára, hogy a versenykiírás szerint az U16 és U17 eredményeit közösen számolják, és a leggyengébb összesített eredményt elérő két klub esik ki, ráadásul viszik magukkal az U19-es korosztályt is.

Mindez azt jelenti, hogy az U17 kétmérkőzéses osztályozóján a Fradi U16-os, U17-es és U19-es csapata is kieshet az első osztályból.

Ami nyilván óriási blama lenne a kivételezett helyzetben lévő, agyontámogatott klub számára.

Főleg úgy, hogy az osztályozót az UTE ellen játsszák.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?