Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tiba István otthagyja a Balmazújvárost

2018.06.06. 11:32 Módosítva: 2018-06-06 13:29:15

Az NB I.-be tavaly a Kisvárda ellen feljutó Balmazújvárosnak nem sok hiányzott, hogy bent maradjon az első osztályban, de a Fradi ellen két öngólt is lőttek, ez pedig túl soknak bizonyult, búcsúztak az élvonaltól. Horváth Ferenc, a csapat edzője a meccs után indulatosan bírálta a bajnokság szabályait, a klubot vezető Tiba István pedig azt követően, hogy kedden a Digi Sport stúdiójában ment neki a magyar focivilágnak, szerdán elmondta, otthagyja a csapatot – írja a Csakfoci.hu.

Belefásultam abba a közegbe, ami körülveszi a magyar labdarúgást, sajnos nem egyenlőek a feltételek, ezt láthattuk a bajnokság utolsó fordulójában is

– mondta Tiba a lapnak, hozzátéve, hogy a személye miatt rengeteg támadás érte a csapatot, pedig ő csak egy egyszerű képviselő, aki szereti a sportot. 

A fideszes képviselő ezek hatására döntött úgy, hogy messze el kell mennie a profi sport világától, emellett pedig kiemelte, hogy nem a kiesés ténye, hanem annak körülményei miatt csalódott. Elmondta, ő is tudta, hogy hosszú távon nem tartható állapot, hogy egy önkormányzat tartson fenn egy élvonalbeli csapatot, éppen ezért keresett és talált is egy tőkeerős külföldi befektetőt, de a csapat közben kiesett, így ebből végül nem lesz semmi.

Tiba szavai alapján a csapatnál is komoly változások jöhetnek, hiszen amellett, hogy több meghatározó játékosnak lejár a szerződése, a másodosztályban nem játszhatnak légiósok, így ők is távoznak majd a csapattól. Horváth Ferenc vezetőedző ugyanakkor valószínűleg marad, egy év van hátra a szerződéséből, és nem jelezte, hogy elkívánkozna.

A légiósokkal kapcsolatos kijelentés egyébként elég érdekes, mert az NB II. versenykiírása szerint a csapatok az Európai Unió-beli és azzal azonos elbírálású focistákból bármennyit szerepeltethetnek, de az ezen a kategórián kívül eső játékosokból is lehet akár három is a pályán.

Tiba azt nem tudja, hogy mi lesz a csapat célja az NB II.-ben. Mint mondta, az új koncepció kialakítása már nem az ő feladata.