Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megvan Leekens első pontja. Valahogy

K EPA20180606199
2018.06.06. 21:16

A Kazahsztán és a Skócia elleni, itthoni vereség után első idegenbeli meccsét játszotta szerda este a magyar futballválogatott az új szövetségi kapitánnyal, Georges Leekensszel. Fehéroroszországban, Bresztben léptünk pályára barátságos meccsen.

Leekens a legtöbb Eb-hőst a kezdőbe állította, ennek ellenére ez a játékunkon nem látszott. A hazaiaknál volt a labda, ami támadásfélénk volt, az abból lett, hogy próbáltuk őket megkontrázni.

A 10. percben a fehéroroszok előtt adódott az első helyzet, Szavickij úgy 14 méterről lőtt kevéssel mellé. Szinte a következő támadásból Kleinheisler szúrta rá közel 30-ról, erősen, de pont a kapus kezébe.

Második helyzetüket már belőtték a fehéroroszok: szöglet után Lovrencsics lábán csak irányt változtatott a labda, a 10-esük, Szaroka ballal szépen becsavarta a tizenhatos jobb oldaláról, 1-0.

Három perc nem telt el, egyenlítettünk: Varga-fejessel, Dzsudzsák-szabadrúgásból. Balról ívelte be a szélsőnk, a Fradi gólkirálya jól bólintott, 1-1. (A labda mintha megcsúszott volna Szalai vállán is, mielőtt bement.)

Az első félidőben még egy szép támadás végén az alapvonalról kanalazták vissza a labdát, a csátár befordult, Gulácsi védett. Lehet mondani, hogy bravúrral, mert az ötös környékéről jött a labda.

Dzsudzsák percekkel a szünet előtt büntetőt reklamált, be is lehetett volna fújni, mert bár a labda méterekre volt tőle a levegőben - nem gólhelyzetben -, de rendesen fellökték. A bíró nem fújt semmit.

Szünetben cserélt egyet Leekens:

NAGY ÁDÁM HELYÉRE VADÓCZ KRISZTIÁN ÁLLT BE, AKI 2011 OKTÓBERÉBEN VOLT LEGUTÓBB VÁLOGATOTT, ÉS ÉVEK ÓTA LEVEZET, MOST ÉPP HONG KONGBAN JÁTSZIK.

A második félidőben ami volt kis támadójátékunk is megszűnt, néztük, ahogy az ellenfél néha egész pofás támadásokat épít.

Az 55.-ben mesterien hozták fel, de lövés nem lett az akcióból, két perc múlva viszont igen: bár beadásnak szánták, Gulácsinak kellett fölétolnia - nem volt könnyű védés.

Majdnem félóra volt még hátra, amikor Sitov helyezett mellé jobb külsővel úgy 12 méterről, ez volt a második félidő legnagyobb helyzete.

Magyar lehetőség a második 45 percben nem volt.

Pár beívelt labda csak, ami rendre a védők fejét találta meg.

A végeredmény 1-1 lett, vagyis Leekens megszerezte első pontját a magyar kispadon, ráadásul idegenben, ez siker.

"Nem tetszett, hogy pontrúgásból kaptunk gólt, de tetszett, hogy tudtunk reagálni. Gulácsi remekül védett, túl sokat játszottunk hátul" - értékelt a szövetségi kapitány.

"Ez a meccs sem volt valami biztató, játékban ők voltak a veszélyesebbek"

- hangzott Gulácsi őszinte nyilatkozata.

Szombaton fogadjuk a vb-re készülő ausztrálokat.

Fehéroroszország-Magyarország 1-1 (1-1)
Breszt, 9000 néző, v.: Lapocskin (orosz)
    gólszerzők: Szaroka (26.), illetve Varga R. (29.)
    sárga lap: Pátkai (88.), Varga J. (88.)
    
Fehéroroszország:

Andrej Gorbunov - Igor Sitov, Alekszandr Volodko, Ivan Majevszki, Mihail Szivakov - Sztanyiszlav Dragun, Gyenyisz Poljakov, Sziarhej Kiszlja (Alekszandr Karnickij, 62.)- Igor Sztaszevics (Makszim Skavis, 81.), Anton Szaroka (Gyenyisz Laptev, 71.) - Pavel Szavickij (Jurij Kovaljov, 71.)

Magyarország:
   
Gulácsi Péter - Lovrencsics Gergő, Vinícius Paulo, Kádár Tamás, Szabó János - Elek Ákos (Pátkai Máté, 70.), Nagy Ádám (Vadócz Krisztián, a szünetben) - Varga Roland, Kleinheisler László (Varga József, 78.), Dzsudzsák Balázs (Sallai Roland, 65.) - Szalai Ádám (Böde Dániel, 65.)

(Borítókép: Dzsudzsák Balázs (b) és a fehérorosz Szerhij Kiszljak a Bresztben rendezett felkészülési labdarúgó-mérkőzésen 2018. június 6-án. Fotó: MTI/EPA/Taccjana Zenkovics)