Alfonz
5 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Megvan Leekens első pontja. Valahogy

K EPA20180606199
2018.06.06. 21:16

A Kazahsztán és a Skócia elleni, itthoni vereség után első idegenbeli meccsét játszotta szerda este a magyar futballválogatott az új szövetségi kapitánnyal, Georges Leekensszel. Fehéroroszországban, Bresztben léptünk pályára barátságos meccsen.

Leekens a legtöbb Eb-hőst a kezdőbe állította, ennek ellenére ez a játékunkon nem látszott. A hazaiaknál volt a labda, ami támadásfélénk volt, az abból lett, hogy próbáltuk őket megkontrázni.

A 10. percben a fehéroroszok előtt adódott az első helyzet, Szavickij úgy 14 méterről lőtt kevéssel mellé. Szinte a következő támadásból Kleinheisler szúrta rá közel 30-ról, erősen, de pont a kapus kezébe.

Második helyzetüket már belőtték a fehéroroszok: szöglet után Lovrencsics lábán csak irányt változtatott a labda, a 10-esük, Szaroka ballal szépen becsavarta a tizenhatos jobb oldaláról, 1-0.

Három perc nem telt el, egyenlítettünk: Varga-fejessel, Dzsudzsák-szabadrúgásból. Balról ívelte be a szélsőnk, a Fradi gólkirálya jól bólintott, 1-1. (A labda mintha megcsúszott volna Szalai vállán is, mielőtt bement.)

Az első félidőben még egy szép támadás végén az alapvonalról kanalazták vissza a labdát, a csátár befordult, Gulácsi védett. Lehet mondani, hogy bravúrral, mert az ötös környékéről jött a labda.

Dzsudzsák percekkel a szünet előtt büntetőt reklamált, be is lehetett volna fújni, mert bár a labda méterekre volt tőle a levegőben - nem gólhelyzetben -, de rendesen fellökték. A bíró nem fújt semmit.

Szünetben cserélt egyet Leekens:

NAGY ÁDÁM HELYÉRE VADÓCZ KRISZTIÁN ÁLLT BE, AKI 2011 OKTÓBERÉBEN VOLT LEGUTÓBB VÁLOGATOTT, ÉS ÉVEK ÓTA LEVEZET, MOST ÉPP HONG KONGBAN JÁTSZIK.

A második félidőben ami volt kis támadójátékunk is megszűnt, néztük, ahogy az ellenfél néha egész pofás támadásokat épít.

Az 55.-ben mesterien hozták fel, de lövés nem lett az akcióból, két perc múlva viszont igen: bár beadásnak szánták, Gulácsinak kellett fölétolnia - nem volt könnyű védés.

Majdnem félóra volt még hátra, amikor Sitov helyezett mellé jobb külsővel úgy 12 méterről, ez volt a második félidő legnagyobb helyzete.

Magyar lehetőség a második 45 percben nem volt.

Pár beívelt labda csak, ami rendre a védők fejét találta meg.

A végeredmény 1-1 lett, vagyis Leekens megszerezte első pontját a magyar kispadon, ráadásul idegenben, ez siker.

"Nem tetszett, hogy pontrúgásból kaptunk gólt, de tetszett, hogy tudtunk reagálni. Gulácsi remekül védett, túl sokat játszottunk hátul" - értékelt a szövetségi kapitány.

"Ez a meccs sem volt valami biztató, játékban ők voltak a veszélyesebbek"

- hangzott Gulácsi őszinte nyilatkozata.

Szombaton fogadjuk a vb-re készülő ausztrálokat.

Fehéroroszország-Magyarország 1-1 (1-1)
Breszt, 9000 néző, v.: Lapocskin (orosz)
    gólszerzők: Szaroka (26.), illetve Varga R. (29.)
    sárga lap: Pátkai (88.), Varga J. (88.)
    
Fehéroroszország:

Andrej Gorbunov - Igor Sitov, Alekszandr Volodko, Ivan Majevszki, Mihail Szivakov - Sztanyiszlav Dragun, Gyenyisz Poljakov, Sziarhej Kiszlja (Alekszandr Karnickij, 62.)- Igor Sztaszevics (Makszim Skavis, 81.), Anton Szaroka (Gyenyisz Laptev, 71.) - Pavel Szavickij (Jurij Kovaljov, 71.)

Magyarország:
   
Gulácsi Péter - Lovrencsics Gergő, Vinícius Paulo, Kádár Tamás, Szabó János - Elek Ákos (Pátkai Máté, 70.), Nagy Ádám (Vadócz Krisztián, a szünetben) - Varga Roland, Kleinheisler László (Varga József, 78.), Dzsudzsák Balázs (Sallai Roland, 65.) - Szalai Ádám (Böde Dániel, 65.)

(Borítókép: Dzsudzsák Balázs (b) és a fehérorosz Szerhij Kiszljak a Bresztben rendezett felkészülési labdarúgó-mérkőzésen 2018. június 6-án. Fotó: MTI/EPA/Taccjana Zenkovics)