Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sterling rettentően optimista nyilatkozatot tett az angol vb-szereplésről

2018.06.06. 12:40

Az angol drukkereknek valószínűleg nincsenek kellemes emlékei válogatottjuk legutóbbi nagy megmérettetéséről, az angol csapat ugyanis azon felül, hogy nem tudta megnyerni az egyébként elég könnyű csoportját a 2016-os Eb-n, a nyolcaddöntőben ki is esett Izland ellen. Ennek fényében nehéz eldönteni, hogy Raheem Sterling, a válogatott szélsője megőrült, vagy csak a bizonyítási kényszer beszélt belőle, mikor azt nyilatkozta, hogy nem elégszik meg azzal, ha az oroszországi tornán bejutnak a nyolc közé.

A Manchester City 23 éves labdarúgója elmondta, nem azért van a válogatottal, hogy egy-másfél hónapot eltöltsön az életéből. Szerinte van 23 nagyon jó játékosuk, és mindannyiukban megvan a kellő önbizalom, hogy azt mondják,

képesek vagyunk győzni, ki állíthatna meg minket?

Szerinte ha mindenki győzni akar, és hisznek is ebben, akkor már a negyeddöntőbe jutás sem lesz elég jó eredmény számukra, mert ott is győzni akarnak majd.

Klubtársa, a 28 éves Kyle Walker hozzátette, teljes mértékben hisz azokban a játékosokban, akik az angol keretet alkotják, és erejüket leginkább az egységes csapatszellemben érzi, erre a légkörre kell majd támaszkodniuk, hiszen a közösségi erő is húzza majd őket a csapat minőségén felül.

Anglia egyébként Belgiummal, Panamával és Tunéziával került egy csoportba a június 14-én kezdődő vb-n, úgyhogy a csoportból szinte biztos, hogy továbbjutnak az angolok, utána azonban jobban oda kell majd figyelniük, ha nem akarják megismételni az Eb-n nyújtott teljesítményüket, amivel egyébként a torna leggagyibb dolgairól íródott cikkünkbe is sikerült bekerülniük .

MTI/Index