Nárcisz
7 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Sterling rettentően optimista nyilatkozatot tett az angol vb-szereplésről

2018.06.06. 12:40

Az angol drukkereknek valószínűleg nincsenek kellemes emlékei válogatottjuk legutóbbi nagy megmérettetéséről, az angol csapat ugyanis azon felül, hogy nem tudta megnyerni az egyébként elég könnyű csoportját a 2016-os Eb-n, a nyolcaddöntőben ki is esett Izland ellen. Ennek fényében nehéz eldönteni, hogy Raheem Sterling, a válogatott szélsője megőrült, vagy csak a bizonyítási kényszer beszélt belőle, mikor azt nyilatkozta, hogy nem elégszik meg azzal, ha az oroszországi tornán bejutnak a nyolc közé.

A Manchester City 23 éves labdarúgója elmondta, nem azért van a válogatottal, hogy egy-másfél hónapot eltöltsön az életéből. Szerinte van 23 nagyon jó játékosuk, és mindannyiukban megvan a kellő önbizalom, hogy azt mondják,

képesek vagyunk győzni, ki állíthatna meg minket?

Szerinte ha mindenki győzni akar, és hisznek is ebben, akkor már a negyeddöntőbe jutás sem lesz elég jó eredmény számukra, mert ott is győzni akarnak majd.

Klubtársa, a 28 éves Kyle Walker hozzátette, teljes mértékben hisz azokban a játékosokban, akik az angol keretet alkotják, és erejüket leginkább az egységes csapatszellemben érzi, erre a légkörre kell majd támaszkodniuk, hiszen a közösségi erő is húzza majd őket a csapat minőségén felül.

Anglia egyébként Belgiummal, Panamával és Tunéziával került egy csoportba a június 14-én kezdődő vb-n, úgyhogy a csoportból szinte biztos, hogy továbbjutnak az angolok, utána azonban jobban oda kell majd figyelniük, ha nem akarják megismételni az Eb-n nyújtott teljesítményüket, amivel egyébként a torna leggagyibb dolgairól íródott cikkünkbe is sikerült bekerülniük .

MTI/Index