Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Edzőpartnerré silányultunk, Leekens így is büszke

2018.06.07. 08:56

Szerda este kiderült: bárhogy is próbálkozik a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), nem könnyű olyan ellenfelet találnia, amit Georges Leekens irányításával le tudunk győzni. A C divízióban szereplő Magyarország hazai pályán kikapott az egy kalappal lejjebb rangsorolt Kazahsztántól, majd a szintén a D-ben lévő Fehéroroszország ellen úgy ért el döntetlent idegenben, hogy nem mutatott semmit.

  • Leekens eddigi meccsei: Kazahsztán 2-3, Skócia 0-1, Fehéroroszország 1-1

Játékban különösen nem, amit a meccs embere, a magyar kapus, Gulácsi Péter meg is állapított a lefújás után.

A belga kapitányt mindez, a játék képe egy pillanatra sem zökkentette ki, mondta ugyanazt a sablont, amit már tavaly októberi kinevezése óta megszokhattunk tőle. Nem boldog, ha gólt kapunk, de a hozzáállás és a mentalitás rendben volt. Abszolút nem csalódott.

Valóban nagy öröm, hogy edzőpartnerei lehettünk egy ígéretesen fejlődő válogatottnak.

Bár ő azt ígérte, olyan válogatottat szeretne, amelyik ellen utálnak játszani, ennek nyomait sem lehet felfedezni, sőt. A hízelgését az első perctől bizonyította, a hozzáértésére eddig nem volt elég háromszor 90 perc.

Leekens a kezdeti kísérletezés után most visszatért oda, amiben ez a csapat a legjobban érzi magát, és 4-2-3-1-es felállásban küldte pályára a futballistákat.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Edzőpartnerré silányultunk, Leekens így is büszke

Ez volt az a meccs, amit hazafelé a repülőn sem nyerhettünk meg, pedig abban óriási rutinunk van.

244 · Jun 07, 2018 08:56am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

A kapitány szerint stabilak voltunk hátul – ez a megállapítása minősítésre sem érdemes, hiszen Gulácsi bravúrjai nélkül újabb zakót lett volna kénytelen elkönyvelni. (Legutóbb Algériában szokta meg, hogy rendre veszít.)

Csányi Sándor a skótok elleni meccset már megnyugtatónak nevezte, ezúttal nem értékelt, pedig megoszthatná a szurkolókkal, mit gondol most, ha már idehozta a 68 éves szakembert, akit meg is fizet, és a lakhatásáról is gondoskodik.

A magyar futballnak régi sajátossága, hogy hazafelé a repülőn minden megszépül, a becsekkolás után a vereség már minimum döntetlen, hiszen ha berúgjuk az első helyzetet, ha jobban figyelünk a bekapott gólnál stb. 

A szerdai meccs volt az, amit még a repülőn sem lehetett megnyerni.

Még akkor sem, ha Kleinheisler László jól találja el a labdát, mert ő 2016 novemberében találta el jól utoljára.

A szerdán látottak azért különösen elkeserítőek, mert ha kizárólag a neveket nézzük, akkor pillanatnyilag balhátvédben lehetünk képzettebbek – Szabó helyett jöhet Korhut –, vagyis majdnem a legerősebb csapattal sem voltunk versenyképesek. Viniciust is kicserélhetjük, érdemben nem lesz változás.

A szeptemberben kezdődő Nemzetek Ligája első meccsén ebből a kezdőből hét-nyolc ember várhatóan ott lesz a pályán Helsinkiben. Ebből az állományból kell kihozni többet.

Ha a társulat nem kap segítséget a kispadról, akkor ugyanez az elképzelés nélküli vergődés borítékolható. Nem úgy tűnik, hogy Leekens elmagyarázza: a csapat együtt védekezik és együtt támad. Nagy talány: ha volt két éve júniusban, az Eb-n egy alapjátékunk, miért nem térünk vissza hozzá?

A korábbi válogatott játékos, Buzsáky Ákos az M4 stúdiójában bátran rávilágított, mennyire idejétmúlt elképzelés, hogy a csapatból páran támadnak, próbálnak támadni, a többi pedig védekezik. Őt érezhető keserűséggel töltötte el, bántotta, amit látott.

Nem volt egyedül. Nem kertelt, szívesebben elemezte volna a fehéroroszok játékát, mert az tervszerű és korszerű volt. A miénk meg nem.

Egervári Sándortól hallottuk először, milyen kevés idő van a felkészítésre, csak pár nap. Oké, de akkor minek van kapitány, ha az a rövid idő semmire sem elég?

Egész Európában nem volt olyan hosszú a bajnokság, mint nálunk. Ami nemcsak a válogatottat bünteti, a következő kupasorozatban indulókat is, mert maximum két-három hét pihenő után, érdemi feltöltődés nélkül neki kell vágniuk a következő felkészülésnek. 

Leekensnek ugyanakkor tisztában kell azzal lennie, szeptemberben is csak pár nap lesz, ha ő egyáltalán eljut addig.

Ausztrália ellen, szombat este persze sokat javulhat a megítélése, különösen Csányi szemléletében, aki a skótok elleni vereségben is azonnal meglátta a pozitívumokat. A magyar futballban ennyi elég is szokott lenni.

A 2020-as budapesti Eb-re viszont fejlődő döntetlenekkel, vállalható, javuló játékkal és kitűnő hozzáállással elért vereségekkel nem lehet kijutni.