Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kifütyülték Gündogant a német szurkolók

2018.06.09. 10:16

Péntek este 2-1–re verte a szaúdiakat a német válogatott, így október óta először tudtak nyerni, de Ilkay Gündogan számára annyira nem volt élvezetes a meccs, a német szurkolók ugyanis kifütyülték a játékost, aki május közepén Mesut Özillel együtt a török elnökkel, Recep Tayyip Erdogannal fotózkodott a török választási kampány londoni állomásán – írja az ESPN.

Ugyan az incidens után Joachim Löw szövetségi kapitány is erős szavakkal bírálta, hogy Özil és Gündogan német labdarúgóként asszisztálnak az Európában egyre inkább csak diktátornak látott Erdogannak, a meccs után nemtetszését fejezte ki a szurkolók viselkedésével kapcsolatban.

Senkinek nem jó, ha egy válogatott játékossal így bánnak. Mit kéne még tennie Ilkaynak?

– mondta Löw, kiemelve, hogy csak egy képről van szó, politikai állásfoglalást nem tett a játékos. Hozzátette azt is, hogy a játékos múlt héten a sajtónak is beszélt az ügyről, ahol megerősítette, támogatja a német eszméket, hiszen ott nőtt fel, a családja és a barátai is ott vannak, úgyhogy most már tovább lehetne lépni a témáról.

Az egész azért különösen érdekes, mert a válogatott koordinátora, Oliver Bierhoff pont a meccs előtt szólította fel arra a szurkolókat, hogy támogassák a csapatot, és tekintsenek a jövőbe, de a jelek szerint ennek sok haszna végül nem volt.

Özil továbbra is térdsérülésével bajlódik, nem is lépett pályára pénteken, úgyhogy ő megúszta a kifütyülést.