Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hatalmas lyukak a válogatottban, erre utalnak a számok

2018.06.10. 11:47

A magyar labdarúgó-válogatott két felkészülési mérkőzést játszott a héten, a D-divízióban szereplő Fehéroroszország ellen idegenben 1-1-ig jutott, a vb-résztvevő Ausztrália ellen kikapott hazai pályán 2-1-re.

Az InStat hírleveléből kiderült, milyen értékeket mutattak a mieink az elmúlt két meccsen. A statisztikákkal foglalkozó cég pontozza a játékosokat, úgy állapítja meg az indexeket. Ebben jó sok minden más mellett a megnyert párharcokat, a jó és rossz passzokat tüntetik fel, utána jön ki egy érték.

Mindkét meccsen szerepet kapott a védelem bal oldalán Szabó János, aki az U20-as vb-bronzérmes csapat tagja is volt. Ő lett a leggyengébb láncszem a négyesből.

  • Lovrencsics (225) - Vinicius (226) - Kádár (249) - Szabó (202) - 1-1, BLR
  • Lovrencsics (283) - Vinicius (261) - Kádár (272) - Szabó (221) - 1-2, AUS
  • Legjobb magyar szerdán: Kleinheisler (258)
  • Legjobb magyar szombaton: Lovrencsics (283)

A két meccsen ő volt az egyetlen olyan védő, aki mindkétszer a csapat összátlaga alatt volt.

  • A csapat átlaga szerdán: 216
  • A csapat átlaga szombaton: 235

A breszti meccsen egyébként Szabó messze nem a leggyengébb magyar volt, mert Nagy Ádám 183-as pontszámot szerzett, Szalai Ádám pedig 181-ig jutott. Utóbbi nem meglepő, mert alig tudták játékba hozni. Szabónál a kinti meccsen az volt az ijesztő, hogy kétszer veszített saját térfelén labdát egy szerény képességű csapattal szemben.

A budapesti meccsen is két gyengébb játékos volt nála, Varga József (204) valamint Varga Roland (206).

Az is megállapítható, hogy az egyik legfontosabb pozícióban vagyis a középső középpályásnál (Nagy és Varga) láttunk szerény produkciót.

Varga az első meccsen gólt szerzett, az ausztrálok ellen nem volt igazán jó.

Sallai Rolandot sokan dicsérték az ausztrálok ellen, a 230-as mutatója azonban csak annyit erősített meg, hogy nem emelkedett ki a válogatottból.