Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Menekülnek a Sporting játékosai, minden sztár felbontotta szerződését

GettyImages-904960034
2018.06.12. 11:10

Lényegében kilátástalan helyzetbe került a tizennyolcszoros portugál bajnok Sporting CP, miután hétfőn újabb négy meghatározó játékos jelezte, hogy felbontja szerződését a klubbal – a portugál válogatott William Carvalho, Gelson Martin és Bruno Fernandes mellett a holland csatár, Bas Dost jelezte, hogy nem kíván tovább a csapatnál játszani, a Portugál Értékpapírpiaci Bizottsághoz (CMVM) eljuttatott közleményükben a munkavégzést ellehetetlenítő jogos indokból való felmondást jelölték meg felbontó okként.

A háttérben természetesen az állhat, hogy májusban 50 maszkos ultra támadt a Sporting edzésén a játékosokra és edzőkre, a kapus Rui Patrício és a csatár Daniel Podence ezután jelezték, hogy nem csak távozni akarnak a klubtól, de érvényteleníttetik a szerződésüket, majd a vezetőedző Jorge Jesus is így tett, utóbbi a szaúdi al-Hilalnál folytatja.

A tömeges exodus után a Sporting elnöke, Bruno de Carvalho jelezte , hogy ha a szerződést felbontató hat játékos írásban jelzik, hogy az elnök és a teljes elnökség távozása esetén visszatérnek, akkor azonnal lemond, de Bas Dosték – akinek a fejét is beverték a májusi támadásban – egyelőre nem reagáltak a felvetésre.

A távozó játékosok miatt egyébként csődközelbe jutott a Sporting, a Rekord cikke szerint ugyanis a március 31-i állapotok szerint a klub összértéke 275 millió euró volt, ebből 78 milliót tettek ki a játékosok, miközben a klub összes tartozása majdnem 268 millió euróra rúgott, vagyis a távozó hatossal már mínuszban vannak.

Címlap- és borítókép: William Carvalho és Bas Dost, a hat távozó játékosból kettő. Gualter Fatia / Getty Images Hungary