Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Balhéznak az ukránok a kárpátaljai világbajnokok miatt

2018.06.12. 12:13

Szeparatizmust lát az ukrán sportminiszter abban, hogy Kárpátalja megnyerte a FIFA által el nem ismert labdarúgó-szövetségek világbajnokságát. Ihor Zsdanov felszólította az ukrán hatóságokat, hogy megfelelően reagáljanak erre a nyílt sportolói szeparatizmusra, ugyanis a focisták ezzel megsértették Ukrajna területi integritását (a tornán vagy annak selejtezőjén egyébként olyan valóban szeparatista/terrorista országok is részt vettek, mint a kelet-ukrajnai Luhanszki- és a Donyecki Népköztársaság).

Az Ukrán Labdarúgó Szövetség már jelezte a tornát rendező CONIFÁ-nál (az Állam Nélküli Népek Labdarúgó Szövetségét), hogy vizsgálatot indít, sőt kilátásba helyezte, hogy a kárpátaljai világbajnokokat eltiltja mindennemű profi vagy amatőr sporttevékenységtől Ukrajna területén. Ez már csak azért is érdekes, mert

egyik játékos sem Ukrajnában játszik.

A CONIFA szerint az eltiltás erős túlkapás és kiáll a kárpátaljaiak mellett.