Szilvia
5 °C
16 °C

Marco Rossi újra a magyar válogatottról beszélt

2018.06.15. 16:37

"Csodálatos volt a fogadtatás, de azért nem lepődtem meg nagyon, mert a Honvéd-drukkerek mindig így köszöntenek, bárhol is találkozunk" – nyilatkozta a Sport24-nek Marco Rossi, akit „Grazie, Marco” drapériával és látványos füstbombákkal, petárdákkal fogadtak a nevét kórusban kiabáló drukkerek.

A honvédosok törzshelyén készült egy olyan falfestmény, amelyen nem akármilyen legendákkal került egy csapatba Rossi és honfitársa, a kispesti gólkirály Davide Lanzafame.

"Hihetetlenül büszkeséget éreztem, amikor először megláttam a festményt, hiszen egy falra kerültem nemcsak a Honvéd, de az egész magyar labdarúgás legnagyobb alakjával.

Puskás Ferenc a nagyapám bálványa volt, amikor fiatal voltam, egyfolytában róla beszélt. Az ő oldalán lenni, nos, ez számomra egy felfoghatatlanul csodás dolog."

És miközben Rossi a Honvédból bajnokot csinált, egy parányi esély arra is van, hogy a Dunaszerdahellyel megszerzett bronzérme egy szlovákiai rendőrségi nyomozás miatt tovább fényesedjen.

"Nem tudom, egészen pontosan mi történik, de ami biztos, hogy vizsgálódnak a bajnok Spartak Trnava körül, és ha az eredmény nekünk kedvez, akkor jobb pozícióba is kerülhetünk, más esetben minden marad a régiben."

Az Európa Ligában összekerülhet a DAC és a Honvéd, ebben az esetben talán mindkét szurkolótábor Rossit éltetné.

Remélem, nem sorsolnak minket össze, de ha mégis, akkor sem leszek elkeseredve, mert a két csapat közül az egyik biztosan tovább fog jutni."

(Az UEFA jövő szerdán sorsolja az Európa Ligát, és mivel egyik klub sem kiemelt, a találkozójuk nem jöhet össze.)

Marco Rossit még egy évig szerződés köti a DAC-hoz, de az elárulta, hogy a magyar kapitányságot továbbra is vonzónak tartja.

"Magyarország a második otthonom, hat évig itt éltem, és éreztem az emberek, a szurkolók megbecsülését. De ki vagyok én, hogy nemet mondjak a válogatottnak?"

A magyar válogatott a belga Georges Leekensszel még nem nyert meccset, három vereség (Kazahsztán 2-3, Skócia 0-1, Ausztrália 1-2) mellett egy döntetlenje (Fehéroroszország 1-1) van. Nem lenne meglepő, ha megköszönnék neki a szerepvállalását.

Az elnökségnek nem számolt be eddig Leekens a két legutóbbi meccsről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?