Farkas
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Marco Rossi újra a magyar válogatottról beszélt

2018.06.15. 16:37

"Csodálatos volt a fogadtatás, de azért nem lepődtem meg nagyon, mert a Honvéd-drukkerek mindig így köszöntenek, bárhol is találkozunk" – nyilatkozta a Sport24-nek Marco Rossi, akit „Grazie, Marco” drapériával és látványos füstbombákkal, petárdákkal fogadtak a nevét kórusban kiabáló drukkerek.

A honvédosok törzshelyén készült egy olyan falfestmény, amelyen nem akármilyen legendákkal került egy csapatba Rossi és honfitársa, a kispesti gólkirály Davide Lanzafame.

"Hihetetlenül büszkeséget éreztem, amikor először megláttam a festményt, hiszen egy falra kerültem nemcsak a Honvéd, de az egész magyar labdarúgás legnagyobb alakjával.

Puskás Ferenc a nagyapám bálványa volt, amikor fiatal voltam, egyfolytában róla beszélt. Az ő oldalán lenni, nos, ez számomra egy felfoghatatlanul csodás dolog."

És miközben Rossi a Honvédból bajnokot csinált, egy parányi esély arra is van, hogy a Dunaszerdahellyel megszerzett bronzérme egy szlovákiai rendőrségi nyomozás miatt tovább fényesedjen.

"Nem tudom, egészen pontosan mi történik, de ami biztos, hogy vizsgálódnak a bajnok Spartak Trnava körül, és ha az eredmény nekünk kedvez, akkor jobb pozícióba is kerülhetünk, más esetben minden marad a régiben."

Az Európa Ligában összekerülhet a DAC és a Honvéd, ebben az esetben talán mindkét szurkolótábor Rossit éltetné.

Remélem, nem sorsolnak minket össze, de ha mégis, akkor sem leszek elkeseredve, mert a két csapat közül az egyik biztosan tovább fog jutni."

(Az UEFA jövő szerdán sorsolja az Európa Ligát, és mivel egyik klub sem kiemelt, a találkozójuk nem jöhet össze.)

Marco Rossit még egy évig szerződés köti a DAC-hoz, de az elárulta, hogy a magyar kapitányságot továbbra is vonzónak tartja.

"Magyarország a második otthonom, hat évig itt éltem, és éreztem az emberek, a szurkolók megbecsülését. De ki vagyok én, hogy nemet mondjak a válogatottnak?"

A magyar válogatott a belga Georges Leekensszel még nem nyert meccset, három vereség (Kazahsztán 2-3, Skócia 0-1, Ausztrália 1-2) mellett egy döntetlenje (Fehéroroszország 1-1) van. Nem lenne meglepő, ha megköszönnék neki a szerepvállalását.

Az elnökségnek nem számolt be eddig Leekens a két legutóbbi meccsről.