Erzsébet
1 °C
4 °C

A Fradi örök büntetési rekorddal zárt, a Felcsút egy fillért sem fizetett

2018.06.16. 16:45 Módosítva: 2018-06-16 17:01:10

A foci-info.hu összesítette az MLSZ Fegyelmi Bizottsága által az NB I.-es csapatokra kiszabott büntetések összesített statisztikáját. Az adatok alapján az élvonal fekete báránya a Ferencváros volt, a zöld-fehérek a bajnokság mindenkori történetében is rekordnagyságúnak számító büntetést gyűjtöttek az évben.

A Fradinak az év során 20 különbözű eljárás kapcsán összesen

19 500 000 forintot kellett befizetnie a kasszába

különböző rendezési hiányosságok és a szurkolóinak viselkedése miatt. Utóbbi kategóriában idén egy késelést is sikerült elkönyvelni, nem csoda, hogy megszaladt a számla.

A Fradira kimért a majd' húszmillió forint büntetés olyan sok, hogy két éve az egész mezőny nem fizetett ennyit. Akkor 16,25 millió volt a teljes számla.

Második helyen az Újpest FC végzett, ellenük 16 eljárás indult, és végül 9 750 000 forintot hagytak az MLSZ-nél. Tavaly még ők voltak az elsők, ám hiába gyűjtöttek közel másfélszer annyi büntetést, mint tavaly, idén esélyük sem volt a Fradival szemben.

A mezőny összteljesítménye nem azt mutatja, hogy érzékelhetően javulna a közrend a stadionokban. 

Az idén kiszabott 49,5 millió forintnyi büntetés több, mint amennyi az előző két szezonban volt összesen (24,9 millió + 16,25 millió forint).

Ami pedig a követendő példát illeti: figyelő szemeinket hova máshová is vethetnénk mint Felcsútra. Talán az organikus futballtemplom atmoszférája teszi, talán a szurkolók hiánya, esetleg a vigyázó szempár az elnöki páholyban, mindenesetre

a Felcsútot egyszer sem kellett a FEB-nek a szőnyeg szélére állítania, így értelemszerűen 0 forintot kellett befizetniük a kasszába.

Ez egyébként az előző két NB I.-es idényükben (2015-16, 2014-15) is így volt. Bár a legelső élvonalbeli szezonjukról nem találtunk statisztikát, de nem úgy emlékszünk, hogy akkoriban többet piróztak volna, különös tekintettel a faszerkezetes tetőre. 

Vagyis a Felcsútot jó eséllyel még soha nem büntették meg az NB I-ben.

Sajnos ez a tendencia leginkább csak rájuk jellemző, amúgy idén még a mezőny oly' eminens tagjait is bünteni kellett, mint a tavaly szűzen maradó Mezőkövesd (150 ezer Ft).

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?