Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Ritkán látható tahóság miatt óvhatták meg az olasz osztályozót

2018.06.17. 12:51 Módosítva: 2018-06-17 12:56:58

A Frosinone-Palermo osztályozón tényleg volt minden, mint a búcsúban. Az első osztályba való feljutásról döntő mérkőzést a hazai csapat nyerte, de a Palermo elnöke, Giovanni Giammarva bejelentette, hogy megóvták a meccset.

Hogy egész pontosan miért, az nem derült ki pontosan, mert a feldúlt elnök rögvest szócsatába bonyolódott az ellenféllel. A sportsajtó leginkább a Frosinone cserejátékosainak mérkőzés végén bemutatott súlyos sportszerűtlenségére tippel indokként, akik a cserepadról labdákat dobtak a pályára, hogy megakasszák a játékot és húzzák az időt.

A jelenetet a rendező is elkapta:

Az extrém sportszerűtlenséggel a hazaiak az 1-0-s előnyüket próbálták őrizni, a győzelem feljutást ért számukra a találkozón. Ez végül össze is jött, sőt másfél perccel a mérkőzés tervezett vége előtt lőttek még egy gólt kontrából. Ekkor aztán a szurkolók beszaladtak a pályára, és hiába a hátra lévő idő, lefújták a meccset.

Még az is kiderülhet, hogy a le nem játszott 90 másodperc miatt óvtak a vedégek. A Frosinone edzőjének a meccs után maximálisan megérdemeltnek nevezte a feljutást és stabil üzleti háttérrel bíró, modell értékű klubnak a Frosinonét.

A palermói idegeket egy szabadrúgásnak ítélt, majd büntetőre módosított, majd mégiscsak szabadrúgásra visszaváltoztatott ítélet borzolta még különösen (VAR nélkül!). Az eset 1-0-s Frosinone előnynél történt, a szabálytalanság pedig pont a vonalon, azaz büntető járt volna a Palermónak. Az eset megvitatása közben Nestorovski lefejelt egy hazai játékost, de ezt nem szúrták ki a játékvezetők, egy másik palermóit viszont a padról kiszórtak.

A Palermo botrányos tulajdonosát, Mauro Zamperinit ismerve lesz még itt egy kis cirkusz, mire megnyugszanak a kedélyek.

Balogh Norbert, a Palermo magyar válogatott csatára nem kapott szerepet az osztályozón. Az egész szezonban nyolc percet kapott, azt is két meccsen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?