Farkas
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Marco Rossi, az új szövetségi kapitány megkezdte az alapozást a DAC-nál

2018.06.22. 12:41 Módosítva: 2018.06.22. 12:44

A magyar futballválogatott frissen kinevezett szövetségi kapitánya, Marco Rossi pénteken edzőtáborba vonult a Dunaszerdahely csapatával. A látszólagos ellentmondás feloldása, hogy az MLSZ-szel kötött megállapodás szerint az olasz edző mindaddig Dunaszerdahelyen marad, amíg a DAC-nál nem találták meg az utódját.

A megoldás teljesen racionális, a magyar válogatott következő edzőtábora csak szeptemberben lesz, az edzőjét elengedő DAC-nál viszont már a héten megkezdődött a felkészülés, nagy kitolás lett volna velük, ha edző nélkül maradnak. Ettől még persze nem a legegyszerűbb szituáció úgy felkészíteni egy csapatot, hogy a közös munka napjai meg vannak számlálva.

Rossi mai Facebook-posztja arról tanúskodik, hogy a magyar kapitány igyekszik profin kezelni a különös helyzetet. A bejegyzés tömör, mindössze két mondat, de arra pont elég, hogy jelezze, egyelőre a jelenlegi feladatára koncentrál.

Megkezdtük az edzőtábort. Keményen kell dolgoznunk, a lehető legtöbbet hozzuk ki a felkészülésből.

Egyedül annyi kritikai észrevételünk lenne, hogy a "keményen kell dolgoznunk" kifejezés ijesztően Leekensesen hangzik, szövetségi kapitányként tanácsos volna majd jóidőre elfelejteni.

15%
4290 Ft
3647 Ft
15%
3499 Ft
2975 Ft