Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Marco Rossi, az új szövetségi kapitány megkezdte az alapozást a DAC-nál

2018.06.22. 12:41 Módosítva: 2018-06-22 12:44:31

A magyar futballválogatott frissen kinevezett szövetségi kapitánya, Marco Rossi pénteken edzőtáborba vonult a Dunaszerdahely csapatával. A látszólagos ellentmondás feloldása, hogy az MLSZ-szel kötött megállapodás szerint az olasz edző mindaddig Dunaszerdahelyen marad, amíg a DAC-nál nem találták meg az utódját.

A megoldás teljesen racionális, a magyar válogatott következő edzőtábora csak szeptemberben lesz, az edzőjét elengedő DAC-nál viszont már a héten megkezdődött a felkészülés, nagy kitolás lett volna velük, ha edző nélkül maradnak. Ettől még persze nem a legegyszerűbb szituáció úgy felkészíteni egy csapatot, hogy a közös munka napjai meg vannak számlálva.

Rossi mai Facebook-posztja arról tanúskodik, hogy a magyar kapitány igyekszik profin kezelni a különös helyzetet. A bejegyzés tömör, mindössze két mondat, de arra pont elég, hogy jelezze, egyelőre a jelenlegi feladatára koncentrál.

Megkezdtük az edzőtábort. Keményen kell dolgoznunk, a lehető legtöbbet hozzuk ki a felkészülésből.

Egyedül annyi kritikai észrevételünk lenne, hogy a "keményen kell dolgoznunk" kifejezés ijesztően Leekensesen hangzik, szövetségi kapitányként tanácsos volna majd jóidőre elfelejteni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?