Olivér
5 °C
8 °C

Két meccs között edzőnek nevezték ki Buzsáky Ákost

2018.06.28. 20:54

A III. kerületi TVE a 36 éves Buzsáky Ákost nevezte vezetőedzőnek. A hússzoros válogatott játékos, aki megfordult a Portóban és az angol Quens Park Rangersben, első edzői feladatát kapta. Buzsáky a világbajnokságon az M4 Sport szakkommentátora.

„Volt egy elképzelésem az edzői karrieremről, azt terveztem, hogy a Grundnál készítem fel magam a pályára, gyerekcsapatoknál, különféle korosztályoknál szerzek rutint, hogy aztán feljebb léphessek – nyilatkozta Buzsáky Ákos.

Buzsáky egy 2008-as válogatott meccsen.
Buzsáky egy 2008-as válogatott meccsen.
Fotó: Illyés Tibor / MTI

"Mindig is a felnőtt labdarúgásban akartam szerepet vállalni, de tudtam, hogy az utánpótlás az a terület, ahol eleinte fejlődhetek. Hivatalosan két éve dolgozom, és bevallom, nem reméltem, hogy idén nyáron egy felnőtt klub bennem lát fantáziát. Az életben vannak olyan pillanatok, amikkel nem számol az ember, de ha jön, meg kell ragadnia. A III. kerületi TVE vezetősége megkeresett és felvázolta, hogy velem képzeli el az egyesület a merészebb célok megvalósítását, akkor görcsbe rándult a gyomrom. Legutóbb akkor éreztem ilyet, amikor a QPR ajánlatot tett nekem."

Buzsáky Angliában végzi az edzői tanfolyamot, Kemény Kristóf lesz a segítője a harmadosztályú csapatnál. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?