Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Gera Zoltán bejelentette: befejezte a futballt

2018.06.28. 21:13

A 97-szeres magyar válogatott futballista, a Ferencváros játékosa, Gera Zoltán csütörtök este bejelentette visszavonulását.

A búcsú mindig fájó, és bár a szívem, mint mindig most is vinne még, ezért is húztam ilyen sokáig a döntést, de a testem már többször jelzett ez elmúlt időkben: elég!

– írta hivatalos a Facebook-oldalán.

Azt írta még, hogy annak örülne, ha élete eddigi filmje példaként szolgálna a jövő labdarúgóinak, és az ő szüleiknek: ahogy a pályán nincs elveszett labda, úgy nincs elveszett élet a fociban sem.

Különös hálával tartozik Jézus Krisztusnak, hogy megmentette az életét, mert nélküle nemhogy futballista, de normális ember sem lehetne.

"Most pedig egy új időszak kezdődik, de a focitól biztosan nem szakadok el. Hiszem, hogy valamiben segítségére tudok lenni labdarúgásunknak, a pályán kívül is."

A 39 éves Gera két éve hatalmas gólt lőtt Portugáliának az Európa-bajnokságon, azon a 3-3-as meccsen. 26 gólt jegyzett a nemzeti csapatban.

2009-ben a Fulham-Hamburg Európa Liga-elődöntőn az övé volt az a gól, ami az angolok bejutottak a döntőbe. Ő az utolsó magyar, aki nemzetközi kupadöntőben szerepelt, csapatát az Atletico Madrid győzte le.

Az M4-en ő volt az angol-belga szakértője, és azt mondta, már nem akarta megvárni, hogy lekiabálják a pályáról, nem akart bohóckodni. Eb-előtti portrénkat itt olvashatja róla.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?