Olivér
4 °C
8 °C

Hét európai az egyik ágon, brazilok és argentinok a másikon

2018.06.28. 22:19

A csoportkörök lezárultával kialakult a nyolcaddöntők párosítása az oroszországi világbajnokságon: az egyik ágon nyolcból hét csapat európai, itt csak Kolumbia képvisel másik kontinenst

Sokkal könnyebbnek a másik ág sem tűnik, ott vannak ugyanis a brazilok, az argentinok, a franciák – ráadásul egyből egymás ellen is kezdenek –, az Eb-címvédő portugálok, és a csoportkör legtöbb gólját szerző Belgium is.

A nyolcaddöntő rangadója a Franciaország-Argentína és a Brazília-Mexikó lesz, ugyanazon az ágon, de az Uruguay-Portugália (szintén ezen az ágon) is erős párosnak ígérkezik. A másik oldalon mini Eb lesz, de az eddigi vb-s forma alapján ide került kevesebb az előzetes esélyesek közül.

A két legerősebbnek tűnő Anglia és Spanyolország csak az elődöntőben találkozhat, már persze, ha eljutnak addig – ehhez a horvátoknak biztos lesz egy-két szavuk, ha továbbjutnak, a legjobb nyolc között máris a spanyolokkal folytathatják.

Ha nem lenne a brazil-mexikói páros, akkor már a nyolc között elképzelhető lenne, hogy csak európai csapat marad versenyben.

Az Élő-rangsor alapján ketten nagyon kilógnak

Japán a 42., Oroszország a 45. az alapján az Élő-rangsor alapján, ami a vb után a FIFA-ranglista alapját is képzi majd. Ez alapján a felső ág csapatainak átlaghelyezése 11,625, alul ugyanez az átlagérték 14,625, ami azt mutatja, hogy nagy erőkülönbség nincs a két oldal között.

Végigjátszaná a nyolcaddöntőket? Tippjátékunkban megteheti >>>>

Ez a nyolcaddöntők menetrendje

június 30., szombat

  • 16.00: Franciaország–Argentína
  • 20.00 Uruguay–Portugália

július 1., vasárnap

  • 16.00 Spanyolország–Oroszország
  • 20.00 Horvátország–Dánia

július 2., hétfő

  • 16.00 Brazília–Mexikó
  • 20.00 Belgium–Japán

július 3., kedd

  • 16.00 Svédország–Svájc
  • 20.00 Kolumbia–Anglia

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?