Jolán
2 °C
4 °C

Nevet változtat a Videoton

2018.06.29. 09:20 Módosítva: 2018-06-29 12:52:25

A Videoton bajnoki címet szerző futballcsapata július elsejétől nevet változtat, és MOL Vidi FC néven működik tovább.

A tulajdonos, Garancsi István a klub hivatalos honlapján így indokolt.

"A Videoton nevet, miután megvettem a csapatot, magam szereztem vissza, hosszú küzdelmek árán. Számunkra ez fontos volt, a szurkolóknak is ezt ígértem. Nyilván, az elmúlt több mint tíz évben még jobban hozzám nőtt. De azt is látni kell, hogy két vállalat neve nem szerepelhet a klubnévben, különösen úgy nem, hogy az egyik pénzt fizet a névadóságért, a másik pedig nem. A Videotonnal való megállapodás nem szponzorációs együttműködés, a Videoton vállalatcsoport sem akkor, sem azóta nem adott és nem is kért pénzt a név használatáért. A Videoton nem szponzor, ugyanakkor mégis forog a nevük, vagyis olyan, mintha támogatók lennének, miközben nem azok."

Kifejtette még, biztosan lesz olyan drukker, akiből ellenérzéseket fog kiváltani a módosítás, de azt reméli, hogy a Vidi Vidi marad, mert az egész ország így becézi.

"Remélem, hogy amikor elmúlik az első felindultság, ők is látni fogják: a klub nagyot lép most a még sikeresebb nemzetközi szereplés felé. Elsősorban a pályán nyújtott teljesítménnyel akarunk örömet okozni nekik. Személy szerint nekem ez a klub egyébként mindig is Vidi volt, és Vidi is marad örökre."

A klub a Bajnokok Ligájában a luxemburgi Dudelange ellen játszik az első fordulóban.

A Videoton Vidi ultrái máris bejelentették, hogy a névváltoztatást elfogadhatatlannak tartják, és tiltakozásul bojkottot hirdettek.

"Ha a névcsere a tervezett formában megvalósul az nem más, mint ellenséges felvásárlás, szeretett klubunk a VIDEOTON megsemmisítése! Ezért nekünk sem marad más választásunk, mint bojkottálni minden lelátói tevékenységet és megjelenést" – írta az RBD közelménye.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Nevet változtat a Videoton

Garancsi István miután megvette a futballklubot, és visszaszerezte a nevet, most lecseréli.

426 · Jun 29, 2018 09:20am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?