A BL-ben és az EL-ben is lesz negyedik csere

2018.07.05. 13:23

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) bejelentette, a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában a csapatok kapnak egy extra, negyedik cserelehetőséget is, ha az adott mérkőzésen hosszabbítás lesz, írta az MTI. A kontinentális szervezet csütörtöki közlése szerint az új szabályt már a most induló 2018/19-es idényben bevezetik.

A nemzetközi szövetség (FIFA) korábban elfogadta a módosítást, így a világbajnokságon a szövetségi kapitányok négyszer változtathatnak, ha hosszabbításba torkollik egy összecsapás. Ez akkor is igaz, ha egy együttes a rendes játékidőben nem használja ki mind a három lehetőségét, azaz a bennmaradó cserék nem "vesznek el" a 90 perc letelte után.

Az UEFA közleményéből az is kiderül, hogy a klubok hét cserejátékost nevezhetnek a nemzetközi mérkőzésekre, kivéve a döntőt, amikor tizenkét tartalék labdarúgó foglalhat helyet a kispadon.

A fenti módosítások mellett az európai szövetség azt is engedélyezte - ugyancsak a világbajnokságon alkalmazott szabályozás mintájára -, hogy a segítők elektronikai eszközt használjanak a kispadon, amennyiben az elfér a kézben, és a játékosok biztonságának érdekében, vagy taktikai-edzői okokból alkalmazzák.  • Bérelnék
  • Bankszámla