Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Megértjük a szurkolók Videoton névhez kötődő emócióit

2018.07.06. 18:38

Múlt pénteken jelentette be a székesfehérvári futballklub elnöke, Garancsi István, hogy csapata a jövőben Mol Vidi FC néven szerepel tovább. A kedden induló Bajnokok Ligája selejtezőben is már ezen a néven szerepel.

A Videoton vállalatcsoport közleményt adott ki, amit az Indexhez is eljuttatott.

Ebben tudatták, hogy a futballklub névváltoztatásában csupán passzívan érintett a holding.

"A döntés meghozásában természetesen nem vettünk részt, ez nem is merülhetett fel. A klub megkeresett bennünket bizonyos kérésekkel a névváltoztatáshoz kapcsolódva, amiket mi ellenérték nélkül elfogadtunk, ilyen például az eddig a mi tulajdonunkban álló címer átadása is."

Örülnek, hogy a klub olyan szponzort talált a MOL-lal, amelyik anyagilag olyan támaszuk lehet, amilyen a múltban évtizedekig a Videoton állami vállalat volt.

"Kívánjuk, hogy a változásnak köszönhetően a klub a nemzetközi porondon olyan sikereket érjen el, mint amilyen a Videoton UEFA szereplése volt. Megértjük a szurkolók Videoton névhez kötődő emócióit, hiszen az számunkra is jelkép értékű, immár 80 éve. Bízunk abban, hogy a kérdés gyorsan nyugvópontra jut, illetve a feleknek sikerül megállapodniuk, és a csapat minden energiájával a küszöbön álló nemzetközi szereplésre tud koncentrálni. Ehhez pedig sok sikert kívánunk nekik, a Videoton vállalatcsoport tízezer dolgozója nevében is" - zárul a közlemény.

A Videoton 1985-ben az UEFA-kupa döntőjében szerepelt, a Real Madridot idegenben legyőzte, de a kupa a spanyoloké lett 3-1-es összesítéssel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?