Erzsébet
1 °C
4 °C

A Barcelona megvette a brazil Iniestát

2018.07.09. 22:05

Középső középpályást igazolt a brazil Gremiótól a Barcelona, a 21 éves (augusztusban lesz 22) Arthur Melo minden bizonnyal a Japánba igazolt Andrés Iniesta helyére kerülhet majd a spanyol bajnok csapatban. A játékos érkezését a brazil és a katalán csapat is hétfőn közölte hivatalosan.

Arthur nem csak posztjában, játékstílusában is nagyon hasonlít a Barcelona korábbi játékmesterére, ráadásul szinte ugyanolyan magas, 172 centijével csak egy centiméterrel magasabb a katalán sztárnál.

Nem a gólszerzés, hanem a játékszervezés az erőssége, rengeteget van nála a labda, de az elmúlt években elkezdte magát fejleszteni, hogy a támadásokhoz is jobban fel tudjon lépni, és előrébb is segítséget tudjon nyújtani a társainak. Ehhez egyébként a sebessége is megvan, gyors megindulásokkal is képes zavart okozni, nem csak a hajszálpontos passzaival.

A két klub márciusban kötött egyezséget Arthur kapcsán, de csak most lett hivatalos, hogy már 2018 nyarán, és nem később igazolják le a játékost.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?