Jenő
-3 °C
6 °C

Lőw Zsoltért világrekord összeget fizethet a PSG

2018.07.10. 10:37

Angliai sajtóhírek szerint a PSG megállapodott az RB Leipziggel Lőw Zsolt kivásárlási árában, a magyar másodedző rekordnak számító összegért csatlakozhat a párizsi edzői stábhoz.

Lőw Zsolt jelenleg még a német élvonalban szereplő RB Leipzig másodedzője, de amióta korábbi mainzi főnöke, Thomas Tuchel lett a PSG vezetőedzője, a franciák komoly erőfeszítéseket tesznek, hogy a magyar szakembert kivásárolják lipcsei szerződéséből.

Tuchel és Lőw két éven át dolgozott együtt korábban, a német edző pedig annyira elégedett volt magyar segítőjével, hogy Párizsba szerződve ragaszkodott hozzá, hogy tagja legyen az újonnan felálló edzői stábnak. A PSG-nek viszont ehhez ki kell vásárolnia Löwöt az élő szerződéséből.

Ez persze a legkevésbé sem lehet akadály a PSG-nek, a klub a nemzetközi sajtó szerint először 1 millió eurót ajánlott Lőwért, végül pedig 1,5 millió eurós összegben állapodtak meg a felek.

Ha hinni lehet a híreknek, akkor utóbbi összeg új világrekordnak számít: másodedzőért ennyi pénzt még sosem fizettek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?