Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

A repülőtérről küldték vissza az Újpest két futballistáját

2018.07.12. 10:05 Módosítva: 2018-07-12 10:07:02

Még le sem játszotta az Újpest 2009. július 23-a óta első európai kupameccsét, máris valamit nagyon elszúrtak a lila-fehér klubnál. A csapat szerdán érkezett meg Bakuba, a Nyeftcsi elleni Európa Liga meccsre, de kiderült, hogy két játékosát már a repülőtéren elveszítette.

A csapat megérkezésekor derült ki, hogy a mali Alassane Diallo és a nigériai Obinna Nwobodo nem rendelkezik megfelelő papírokkal, így nem kaphatott beutazó vízumot Azerbajdzsánba. A két afrikai játékos így nem tehetett más, a repülőtéren töltötte az éjszakát, majd csütörtök hajnalba repülhetett vissza Magyarországra.

A Újpest amúgy is kalandos utazáson van túl. A klub honlapjának beszámolója szerint már a felszállás is fél óra késéssel indult, majd Törökországban kétszer is le kellett szállni, hogy a 36 fős magángép üzemanyagot vegyen fel. Azerbajdzsánba 18:40-kor kellett volna leszállni, de a gép csak este nyolc körül landolt Bakuban.

Az Újpest tehát ilyen körülmények után tér vissza az európai kupába. A 2013–2014-es szezonban az Újpest FC átruházta az arra a szezonra érvényes indulási jogát az Újpesti Torna Egyletre, ami viszont komoly UEFA szankciókat vont maga után, három évre kizárták a klubot a nemzetközi kupákból. Most a kupagyőzelem révén vívták ki az indulási jogot.

Az első ellenfél az azeri bajnokság 3. helyén végzett Nyeftcsi Baku lesz, a meccset a 19 órakor játsszák az azeri fővárosban. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?