Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Szürreális utazás, amatőrség miatt bukott az Újpest

2018.07.14. 12:07

Az Újpest 3-1-es vereséggel indított az Európa Ligában, a csapatkapitány Litauszki Róbert szerint olyan amatőr módon szervezték az utazásukat az azerbajdzsáni Bakuba, hogy egyáltalán nem meglepő ez az eredmény.

Arról már az Indexen is írtunk, hogy a csapat két legjobbja vízumproblémák miatt fel sem szállhatott a repülőre, de Litauszki a Nemzeti Sportnak most újabb részleteket árult e.

„Nagyon sajnálom, hogy így alakult, de pontosan olyan eredményt értünk el, amilyet ilyen amatőr, ideálisnak távolról sem nevezhető körülmények között lehetséges."

Litauszki szerint az volt a legnagyobb baj, hogy a klub vezetőinek az volt a legfontosabb, hogy minél olcsóbban hozzák ki az utazást.

„Az egész utunk olyan szürreális volt, hogy arra nincsenek szavak. Szerda hajnalban indultunk, nekem kedd éjszaka szóltak a klubból, hogy valami gond van a vízumommal, amelyet nem intéztek el megfelelően, ezért itthon kell maradnom." – mondta Litauszki. 

  • Az újpestiek olyan kisgéppel repültek, ami kétszer leszállt tankolni, egy napig tartott így az utazás
  • A gépen sem kaptak rendesen enni, csak szendvicset
  • A késés miatt nem tudtak a meccs előtti napon játszani, nem próbálhatták ki a pályát, a labdát
  • Litauszki vízumproblémái miatt éjjel fél kettőre ért csak a szállásra. Míg csapattársai aludtak, addig ő átmozgató edzést tartott
  • A meccsnapon a 90%-os páratartalom miatt még sétálni sem mentek k

„Talán a kapusunk sem követett volna el olyan hibákat, ha normális körülmények között készülhetünk. Csak szenvedtünk egész meccsen, a testünket kellett megerőszakolni a pályán." – értékelt Litauszki.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!