Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Keservesen, de legyőzte a Vidi a luxemburgi bajnokot

DBOGI20180717010
2018.07.17. 22:19

A luxemburgi 1-1 után egy gól nélküli döntetlen is elég lett volna a továbbjutáshoz a Mol Vidinek a Bajnokok Ligája-selejtezőjében, a legjobb magyar csapat pedig, ha nem is látványos vagy színvonalas játékkal, de 2-1-re nyert. 2015 óta most először ment tovább magyar csapat a BL első selejtezőkörén, akkor a Videoton a walesi The New Saintst verte hosszabbítás után.

Az első félidő többnyire brusztolós mezőnyjátékot hozott: a Mol Vidinek teljesen jó volt a 0-0-s döntetlen, rendkívül óvatosan játszott a magyar csapat, a Dudelange pedig nem tudott mit kezdeni a felállt védelem ellen. Próbálkoztak a luxemburgiak, talán jobban is futballoztak, de nem voltak pontosak az utolsó passzok vagy épp a befejezés volt pocsék: öt kapura lövésükből egyetlen egy sem találta el a kaput.

Támadásban a Videoton sem remekelt. Huszti Szabolcs jól játszott, volt pár remek passza, de a többiek nem nagyon tudtak felnőni hozzá, nagyon pontatlanul játszott mindenki. Ennek ellenére a magyar csapat már a 18. percben megszerezte a vezetést: Huszti beadását szedte össze Loic Nego a 16-oson belül, de a lövését blokkolta a luxemburgi kapus, a kipattanóra azonban érkezett Danko Lazovic és laposan a kapuba gurított. Ez volt a Videoton első és egyetlen kapura lövése a félidőben.

A második félidő már érdekesebb volt. Mindkét csapat bátrabban kezdett el futballozni, de komolyabb helyzetet nem sikerült kialakítani az első 10 percben, majd jött Paulo Vinicius. 

A Vidi védője ügyesen halászott le egy indítást a saját 16-osa előtt, majd érthetetlen módon elkezdett cselezni, elhagyta a labdát, Couturier Clément pedig erőből kilőtte a bal felsőt. Hosszabbításra állt a mérkőzés az 54. percben.

A bekapott gól után nem omlott össze a magyar csapat, négy perc múlva egy dupla kapufás lövés után szerzett újra vezetést a Vidi: Nego lövése pattant a felső lécről a földre, majd újra a kapufára, onnan pedig Scepovic elé, aki a kapuba kotorta a lecsorgó labdát.

A lendület azonban nem tartott sokáig, a Dudelange aktívabban és veszélyesebben játszott, a 2-2 már a luxemburgiaknak kedvezett volna. A ziccereiket ugyanakkor nem tudták kihasználni, a 82. percben pedig majdnem a Videoton szerzett gólt, de sikerült a négy a kettő elleni kontrát elszúrni.

Több helyzete már nem is volt a magyar csapatnak, és mivel azt a keveset is elszórakozta, így csak a hatalmas szerencsén múlott, hogy továbbjutott. A négyperces hosszabbításban

a luxemburgi csapatnak volt egy távoli bombája, amit Kovácsiknak kellett bravúrral védenie, egy 99 százalékos ziccer, amit három méterről nem tudott belőni a cserként beálló Sanel Ibrahimovic az üres kapuba, majd 24 méterről találta el a kapufát Nicolas Perez.

Ha gólt nem is, egy piros lapot azért még szerzett a luxemburgi bajnok, miután Bryan Mélisse páros lábbal rúgta mellbe Pátkait egy elrúgott labda után. 

A második selejtezőkörben a Vidi a Ludogorec ellen folytatja majd, a bolgár csapat összesítésben 9-0-val ejtette ki a Crusaderst.

Sallaiéknak elmaradt a továbbjutás

Nem jutott tovább a BL-selejtező második körébe Sallai Roland csapata, a ciprusi APOEL, amely a visszavágón ugyan 1-0-ra legyőzte a litván Suduvát, de összesítésben így is a vendégek voltak előrébb 3-2-es eredménnyel.

MOL Vidi–Dudelange 2–1

  • 3-2-es összesítéssel a Vidi jutott tovább.
  • Gólszerzők: Lazovic (18'), Scepovic (58'), illetve Couturier (54').