Szilárda
-4 °C
3 °C

Boltnak jó a bal lába, és gyorsan tanul a futballban

2018.07.17. 08:49

Usain Bolt még mindig azért küzd, hogy profi futballista legyen. A nyolcszoros olimpiai bajnok sprinter most az ausztrál Central Coast Marinersszel tárgyal arról, hogy leszerződtessék. Ha megállapodnak, akkor sem kap egyből szerződést, egyelőre csak hathetes próbaidőszakról van szó.

A tavaly visszavonult sprinter nagy álma, hogy futballistaként is kipróbálja magát, így többek között járt már a Borussia Dortmundnál és a norvég Stromsgödsetnél is edzésen. Most Ausztráliában próbálkozik.

Az ausztrál első osztályban, a A-League-ben szereplő Mariners megerősítette, hogy tárgyalnak Bolttal és menedzsmentjével, megnézik, milyen szerepet játszanak a sprinter futballambícióinak kieteljesítésében, de hangsúlyozták, nincs szó garantált szerződésről.

Bolt fizetésének hetven százalékát állná a Mariners, a másik harminc százalékot az ausztrál szövetség.

A Mariners ügyvezetője, Shaun Mielekamp azt nyilatkozta, dolgoznak azon, hogy létrejöjjön ez a szürreális üzlet, de csak akkor fogják leigazolni Boltot, ha elég jó színvonalon futballozik. Ha gyenge, az csak káros hatással lenne. Mielekamp szerint Boltnak nagyon jó a bal lába, és csak idő kérdésre, mikor kerül magasabb szintre. Az ügyvezető elmondta, amellett, hogy nagyon gyorsan fut, gyorsan is tanul Bolt, edzésről edzésre fejlődik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!