Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Iniesta vasárnap már Japánban játszik

2018.07.18. 10:54

Szerdán megérkezett Japánba, vasárnap már be is mutatkozhat új csapatában, a Vissel Kobében Andres Iniesta világ- és Európa-bajnok futballista.

A játékost mintegy 300 lelkes szurkoló fogadta a repülőtéren, ő pedig úgy fogalmazott: a lehető leghamarabb játszani akar, és bár hosszú volt az utazás, a hétvégére jó fizikai állapotban lesz.

"Remélem, jó játékkal szerzek majd örömet a drukkereknek" - nyilatkozta.

Iniesta a német világbajnok, Lukas Podolski csapattársa lesz, és a Kobénál is a szokásos nyolcas számú mezt kapta.

A középpályás 2010-ben világ-, 2008-ban és 2012-ben Európa-bajnok lett a spanyol válogatottal, eddigi klubjával, az FC Barcelonával pedig többek között négyszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját, kilencszer a spanyol bajnokságot. A 34 éves futballista - aki az oroszországi világbajnokság után lemondta a válogatottságot - a legutóbbi szezon után hagyta el a Barcát: 16 első csapatnál töltött év után igazolt Japánba.

Vasárnap a Kobe a Shonan Bellmare csapatát fogadja a bajnokságban, a J.League-ben.