Árpád
-2 °C
4 °C

Kínai és török anyagból gyárt az új magyar sportmárka

2rule
2018.07.23. 18:00

Külföldi alapanyagból készülnek Mészáros sportruházati márkájának termékei. Az állítólag a magyar könnyűipar fellendítésére alapított Magyar Sportmárka Zrt. megerősítette a Népszava értesülését, amely szerint a hétvégén szárnyra kelő 2Rule (turul) termékei török és kínai anyagokból készülnek.

A cég többségi tulajdonosa  – 70%-os arányban – a Mészáros-család Talentis Group nevű cége, míg 30% Kővári Ágnesé, Szélesi Zoltán volt feleségéé, aki korábban a Football Factor sportfelszereléseket forgalmazó üzletlánc vezetője volt.

A Magyar Sportmárka Zrt. saját közlése szerint is mindössze 20-30 százalékban magyar gyártású termékeivel kapcsolatban maradt még rejtély bőven, például nem tudni, hogy készülnek. 

A céget nyilvánosan képviselő Kővári négy települést említett a gyártás helyeként. Ezek közül Kecskeméten és Jászberényben nem tudnak róla, hogy náluk a 2Rule miatt épp fellendülne a könnyűipar, Gombán pedig a Népszava megtalálta ugyan a vállalkozót, aki gyártott a cégnek, de vele már szerződést bontottak minőségi kifogásokra hivatkozva. Egyedül Rakamaz maradt potenciális gyártási helyszínként, igaz itt csak az eddig még nem látott cípőket gyárják, elvileg. A városban mindenesetre annyira titkolóznak a dologról, hogy egyelőre nem derült ki sem az állítás igazsága, sem annak ellenkezője.

A hazai sportvilág évek óta milliárdokat fizet a nagy külföldi sportszergyártó cégeknek, például Németországba, Dániába, az Egyesült Államokba, így nemzeti ruhaipar híján a multinacionális márkák nyernek hasznot a területről

 – mondta a márka rajtjának alkalmából múlt pénteken tartott sajtótájékoztatóján Kővári, aki egyébként a sajtó jelentősebb részét – így az Indexet is – elfelejtette meghívni az eseményre, nyilván marketingszempontokat követve.

Bár a cég termékei kereskedelmi forgalomban még nem kaphatók, három első osztályú csapat  – Felcsút, Haladás, Diósgyőr – már 2Rule-ban kezdte meg a bajnoki idényt a hétvégén. Mind a hárman kikaptak egyébként. Avagy eddig sem a csapatok sem a magyar könnyűipar nem profitált különösebben a 2Rule-ból, ellentétben a külföldi beszállítókkal és Mészárosék cégével. És ez még csak a kezdet, mivel azóta már a másodosztályú Vasas és a vívószövetség is a 2Rule-t választotta, illetve a kampányuk is csak most indult el Dárdaival

(Borítókép: Index)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?