Árpád
-2 °C
4 °C

Kijátsszák a lapos szabadot Mexikóban

2018.07.23. 10:19

Egyedi módszert találtak ki a mexikói Santos Laguna futballistái, hogy egy veszélyes szabadrúgásnál megóvják kapujukat a góltól. A felálló sorfal mögé egy játékos, ez esetben az uruguayi Geraldo Alcoba feküdt le a gyepre, és a lábak között kikandikálva figyelte, hogy ha kell a testével óvja kapuját.

krhe73xI33V8bYMGVcMcRGjQb6OPk959hk-rOC7X4Z4

A trükk eredményesnek bizonyult, a vendég Lobos BUAP-nak nem sikerült az egyenlítés a 93. percben, maradt a 2-1-es végeredmény a Santos javára.

Jól emlékezhetünk a nyári világbajnokság Japán-Kolumbia meccsére, amikor az első félidő 38. percében Juan Fernando Quintero a felugró sorfal alatt rúgta el a labdát, gól lett.

A mexikóiak találmánya nem újszerű dolog. Tavaly februárban, a Liverpool-Tottenham meccsen Coutinho, aki akkor még a Pool játékosa volt, a sorfal mögött térdelve próbálta elkerülni a lapos lövést. Sőt előtte novemberben a brazil-argentin barátságos meccsen is történt már hasonló.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?