Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kijátsszák a lapos szabadot Mexikóban

2018.07.23. 10:19

Egyedi módszert találtak ki a mexikói Santos Laguna futballistái, hogy egy veszélyes szabadrúgásnál megóvják kapujukat a góltól. A felálló sorfal mögé egy játékos, ez esetben az uruguayi Geraldo Alcoba feküdt le a gyepre, és a lábak között kikandikálva figyelte, hogy ha kell a testével óvja kapuját.

krhe73xI33V8bYMGVcMcRGjQb6OPk959hk-rOC7X4Z4

A trükk eredményesnek bizonyult, a vendég Lobos BUAP-nak nem sikerült az egyenlítés a 93. percben, maradt a 2-1-es végeredmény a Santos javára.

Jól emlékezhetünk a nyári világbajnokság Japán-Kolumbia meccsére, amikor az első félidő 38. percében Juan Fernando Quintero a felugró sorfal alatt rúgta el a labdát, gól lett.

A mexikóiak találmánya nem újszerű dolog. Tavaly februárban, a Liverpool-Tottenham meccsen Coutinho, aki akkor még a Pool játékosa volt, a sorfal mögött térdelve próbálta elkerülni a lapos lövést. Sőt előtte novemberben a brazil-argentin barátságos meccsen is történt már hasonló.