Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Öt pont levonással kezdi a szezont a Parma pár SMS miatt

2018.07.23. 17:50

A Serie A-ba feljutó Parma a kizárást ugyan elkerülte, de vesztegetési kísérlet miatt öt pont levonással kezdi a 2018/19-es szezont. A klubot egyik játékosa, Emanuele Calaio telefonos üzenetei miatt büntették meg.

A Parma a másodosztály májusi zárófordulójában a Speziával játszott, és mindenképp nyernie kellett ahhoz, hogy esélye legyen a feljutásra. Ekkor Calaio úgy döntött, hogy ír pár üzenetet a Speziában játszó két korábbi csapattársának, hogy ne erőltessék már meg magukat annyira a mérkőzés. A Parma végül 2-0-ra nyer és a tabella második helyén végzett.

Hogy a csatár üzeneteinek volt-e bármi hatása a mérkőzésre, azt nem tudni. Az olasz ügyészség szerint azonban ez így is megvesztegetési kísérletnek számít, ezért

  • a csapat kizárását kérte az élvonalból,
  • vagy alternatív megoldásként hatpontos levonást és Calaio négy évre szóló eltiltását követelte.

Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) hétfőn hozott döntést az ügyben: Calaio valóban vesztegetési kísérletet követett el, de ez nem volt elég a csapat kizárásához. A Parma öt pont levonással kezdi a szezont, a játékos pedig két éves eltiltást és 20 ezer eurós pénzbüntetést kapott. A csapat már jelezte, hogy fellebbez az ítélet ellen.

A kétszeres UEFA Kupa-, KEK és háromszoros Olasz Kupa-győztes klub 2015-ben csődbe ment, de SSD Parma Calcio néven újjáalakult és elindult a negyedosztályban. Innen sikerült három év alatt az első osztályig küzdeniük magukat.

(Via MTI)